Vytisknout tuto stránku
so., 2. leden 2021 17:00

Největší turnaj roku Oktagon 20 je za námi

Nový šampion střední váhy Karlos Vémola Nový šampion střední váhy Karlos Vémola Zdroj: facebook.com/oktagonvyzva
Brno - Oktagon 20 je za námi i přesto, že do haly v Brněnském Bobycentru nemohli diváci, organizace si připravila velkolepou show ve stylu cirkusu. Galavečer nabídl nabitou kartu, na které se představily hvězdy domácí scény jako Viktor Pešta, Miroslav Brož, Leoš Brichta a ve své premiéře v MMA Daniel Škvor. Největšími taháky večera bylo finále Výzvy a titulový zápas ve střední váze s Karlosem Vémolou.

Hlavním zápasem večera byla titulová bitva, ve které nastoupil milovaný i nenáviděný Karlos „Terminátor“ Vémola proti francouzskému bojovníkovi Alexi Lohorému. Na předzápasovém vážení se oba aktéři zápasu o titul do sebe velmi ostře pustili. „Musel by si mě zabít“ řekl Terminátor Lohorému, „Ano to je přesně co dělám, zabíjím bojovníky v kleci“ odvětil Lohoré.

Spousta fanoušků kritizovala organizaci, že Vémola jde v titulové bitvě proti Lohorému, který v Oktagonu nemá ještě ani jeden zápas. Promotér organizace Ondřej Novotný fanouškům po vážení bojovníků sdělil: „Doufám, že nikomu nemusíme vysvětlovat proč zrovna Lohoré, je to velký showman a tento zápas si žije vlastním životem a teď už to má pro nás ten příběh, který chceme.“

Nakonec byl korunován prvním šampionem střední váhy Oktagonu český zápasník Karlos Vémola, který Lohorého celých pět kol trápil na zemi tvrdými údery. Francouz dokonce českého terminátora prosil, aby povolil a nechal jej vyhrát s tím, že má rodinu. Zápas nakonec skončil na body ve prospěch Vémoly.

Hned po zápase do klece přišel Samuel „Pirát“ Krištofič, který vyzval Vémolu o titul. Vémola navrhl, že se s ním klidně utká v domluvené váze do 88 kg, už 30. ledna. Krištofič odmítl z důvodů, že chce titul a na přípavu potřebuje čas. Přednost ale má Milan Ďaťelinka, který je po výhře nad českým bojovníkem Davidem Hoškem prvním vyzyvatelem o titul.

Turnaj začal předzápasovou kartou, kterou odstartovalo duo Daniel Hromek a Jan Fajk, přičemž se radoval po náročné tříkolové bitvě druhý jmenovaný. Fajkovi se podařilo vyhrát i se zdravotními komplikacemi, které měl už před zápasem.

V dalším zápase první karty se utkal poprvé v Oktagonu oblíbený Tomáš „Fidži“ Fiala, který zažil úspěšnou premiéru proti německému bojovníkovi Elderbievovi.

Ve svém prvním zápase pod pravidly MMA nastoupil veterán kickboxesrské organice Glory Daniel Škvor. V cestě mu stál mladý francouzský bojovník Oumar Sy, který Škvora navzdory povedenému prvnímu kolu, utáhl na škrcení na konci druhého kola.

Zápasová karta nabídla jeden ženský zápas, ve kterém se představila domácí bojovnice Magdalena Šormová. Proti ní nastoupila nebezpečná polka Ewelina Wozniaková, která se na konec radovala z výhry na body.

Hlavním zápasem první karty byl duel domácího bojovníka Václava Holoty a Němce Christiana Jungwirtha, ve které se radoval po vítězství na body nakonec německý bojovník, který utekl z několika submisí a prokázal srdce bojovníka.

Prvním zápasem na hlavní kartě bylo už jednou odložené finále páté série OKTAGON VÝZVA, ve kterém se představili dva slovenští bojovníci Roman Paulus a Tomáš Zajac. Nakonec se po pětikolové bitvě radoval na body mladší ze dvojice, Paulus, který předvedl chirurgicky přesný výkon.

V zápase Miroslava Brože a Jana Malacha se nakonec po tříkolovém dlouhém boji radoval z vítězství „Král Severu“ jak si Malach říká.

Odvetný zápas z českého finále OKTAGONU UNDERGROUND mezi Leem Brichtou a Matoušem Kohoutem sliboval fantastickou podívanou. Která ovšem skončila už v prvním kole poté co po několika úderech se podařilo Brichtovi dostat do zad a nasadit Kohoutovi škrcení.

Zápas Milana Ďatělinky a Davida Hoška byl promovaný jako souboj o největší „bomby“ oktagonu. Poté, kdy si oba zápasnici vyměnily několik tvrdých úderů, zápas se přesunul na zem, kde jasně dominoval Ďatělinka. Ten velmi netradiční technikou donutil Hoška vzdát zápas. Ďatělinka si tak hned řekl o titul, který v ten večer měl získat jeden z bojovníků Vémola-Lohoré.

Hlavním předzápasem večera byl souboj dvou veteránů UFC v polotěžké váze, ve kterém se utkal Viktor Pešta přestupující z těžké váhy proti brazilskému bojovníkovi Idemarovi Alcantarovi. Vítězem se stal Pešta. Po zápase vyzval vítěze zápasu stolení Atillu Végha, k čemuž dodal: „Chci bojovat s těma nejlepšíma, a když Vémola předemnou utekl do střední váhy a Attila je jednička polotěžké váhy, tak je to logická volba“.

Na tiskové konferenci po turnaji byla hustá atmosféra mezi Peštou a novým šampionem Vémolou. Pešta se do Vémoly obul s tím, že zápasil proti lehčímu bojovníkovi. Na to mu Vémola odvětil, že když on prohrál s Attilou, tak si nestěžoval na to kolik kdo vážil. „Budeš padat k zemi jako prase“ pronesl Vémola na konci slovní přestřelky s Peštou.

Už na konci ledna se můžeme těšit na další galavečer Oktagon 21, který se znovu uskuteční v pevnosti Brno.

Zobrazeno 846 krát
Naposledy upraveno: pá., 8. leden 2021 19:28
Dominik Tatarka

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste