Vytisknout tuto stránku
ne., 20. listopad 2011 17:12

Ostuda města se změní v chloubu

Majitelům obchodního domu Prior chybí poslední razítko na stavební povolení před proměnou této téměř ostudné stavby v novou moderní budovu. Ta ponese název podle blízkého kostela svatého Mořice, tedy Galerie Moritz.

O závěrečné překážce přestavby informoval ředitel olomouckého Prioru Dušan Hric: "Stavební povolení je to poslední, co nám ještě chybí. Jinak už máme všechno. Doufáme, že se nám jej podaří sehnat co nejdříve, aby mohla rekonstrukce začít. Už dva roky čekáme." Pokud vše půjde podle plánu, mohla by být galerie otevřena na podzim příštího roku.

Zákazníci se mohou těšit na mnoho nových obchodů a služeb. "Chceme zachovat pestrost sortimentu. Měly by tam být potraviny, drogérie, směnárna, lékárna, obchod s knihami, domácí textil," sdělil serveru idnes.cz Hric.

I vzhled stavby se podstatným způsobem změní. Místo současného betonu bude obchodní galerii zdobit ocel a sklo. Rekonstrukce by se měla týkat nejen Prioru, ale i značné části prostoru kolem něj. Mluvčí olomoucké radnice Jana Doleželová k tomu dodala: "Naprostá většina Olomoučanů vnímá betonovou budovu Prioru jako nevzhledný pozůstatek let minulých, ne příliš zapadající do historického centra města. Jsme proto rádi, že díky rekonstrukci dostane novou modernější tvář, a také se zpříjemní prostor před chrámem svatého Mořice, který je dnes poněkud neutěšený."




foto:http://www.galeriemoritz.cz/www/cz/fotogalerie

Zobrazeno 3339 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:41
Barbora Svobodová
Pro psaní komentářů se přihlaste