Vytisknout tuto stránku
so., 26. listopad 2011 19:17

The Riots si připomíná letošní Londýn

V divadle Tricycle Theater měla premiéru hra, která pojednává o letošních nepokojích v hlavním městě Anglie. Představení s názvem The Riots sklidilo velký úspěch jak u diváků, tak i u kritiků ze zvučných deníků (The Guardian, The Daily Telegraph, The Independent,…), jimž se především líbilo,že se hra ptá na ty správné otázky, které jsou pokládány jasně.

 

Divadlo, které bylo založeno v roce 1980 v Londýně, je známo svým zpracováním aktuálních problémů a jejich převedením do uměleckých podob. Celkové zpracování hry je založeno na rozhovorech s politiky, policií, právníky i svědky. Na situaci je nahlíženo ze všech možných úhlů pohledu. The Riots rozebírá, co se stalo a proč se to stalo a jakým směrem by se měla společnost ubírat, aby si zajistila lepší budoucnost.

Autorka hry, Gillian Slovo (známá díky divadelnímu zpracování událostí z věznice Guantanamo), musela zhlédnout a rozebrat všechen materiál, který byl sepsán a natočen o londýnských nepokojích. Materiály čítaly zhruba 56 hodin. „Každá minuta byla fascinující a bylo mi od začátku jasné, že to musíme slyšet od určitých lidí – od obětí nepokojů, ale také od těch, kteří se toho účastnili a od policistů,“ dodává Solo pro novinky.cz.

 

Více o představení a Tricycle Theater naleznete na anglických webových stránkách www.tricycle.co.uk

Zdroj: novinky.cz


 

Zobrazeno 3535 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Michaela Pečeňová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste