Vytisknout tuto stránku
ne., 25. prosinec 2011 20:56

Tříkrálová sbírka

V lednu 2012 budeme mít opět možnost poskytnout finanční pomoc lidem, kteří to potřebují nejvíce. Na Nový rok a během dalších třinácti dní budou do ulic českých města vesnic vyrážet dobrovolníci vybírající peníze ve jménu Charity České republiky.

Výtěžek poputuje k handicapovaným či nemocným lidem, matkám s dětmi v tísni, seniorům apod. Například v Olomouci, kde se v lednu 2011 vybralo přes 20 miliónů korun, byly peníze použity na podporu sociální výpomoci jednotlivcům a rodinám v tísni, nouzové situaci díky přírodním katastrofám, dále na charitní projekty, projekty pomáhající seniorům a lidem s postižením.

Pokud máte zájem darovat peníze, pozorně si koledníky prohlédněte a ujistěte se, že skutečně jednají pod záštitou Charity. Poznáte je podle průkazky vystavené Charitou ČR a potvrzené diecézní Charitou, úředně zapečetěné kasičky, popřípadě i podle občanského průkazu, který musí alespoň jedna ze skupiny osoba vlastnit. Je nutné, aby údaje na něm byly identické s informacemi na průkazce Charity.

Avšak můžete Charitě přispět i jiným způsobem, a to pomocí SMS či bankovním převodem. Veškeré informace nalezete na webových stránkách Tříkrálové sbírky.

Zdroj:

http://www.digizone.cz/clanky/jake-budou-vanoce-na-obrazovkach-ceskych/

http://www.trikralovasbirka.cz/

 

Zobrazeno 3710 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Barbora Svobodová
Pro psaní komentářů se přihlaste