Vytisknout tuto stránku
po., 9. leden 2012 11:47

Tříkrálový koncert v Olomouci i v Brně

V neděli 8. ledna 2012 v 18:00 hodin se v Olomouci konal benefiční Tříkrálový koncert. Pořadatelem byla Charita Olomouc, která tímto způsobem vyjádřila poděkování všem koledníkům, partnerům a dárcům tříkrálové sbírky.

Akce se konala v sále Reduta Moravské filharmonie Olomouc na Horním náměstí, kde vystoupili pedagogové a žáci ze Základní umělecké školy Žerotín Olomouc a další hosté. Kromě pásma vánočních koled zazněly i skladby W. A. Mozarta, F. Liszta či C. M. v. Webera atd.

Olomouc však není jediným městem, ve kterém bylo možné Tříkrálový koncert během 8. ledna navštívit. Také Velká Bíteš, Hradec Králové, Plzeň, Brno a mnoho dalších pořádali tuto kulturní událost v nedělní podvečer.

Průběh koncertu v Městském divadle v Brně dokonce natáčela a na programu ČT 1 vysílala v přímém přenosu Česká televize. Diváci ČT tak mohli vidět i reportáže z charitních zařízení, kde Tříkrálová sbírka pomáhá lidem v nouzi nebo zahraniční projekt z Indonésie. Večerem provázela Martina Kociánová a mezi hudebními hvězdami se objevil například Václav Neckář s Bacily, Hradišťan, No Name, Debbi, Martin Harich a další. Záznam koncertu je k dispozici ve videoarchivu ČT.

Zdroje:

http://www.olomouc.charita.cz/uploads/clankyprilohy/452/pozvanka.pdf

http://www.cirkev.cz/z-domova/trikralovy-koncert-probehne-i-v-olomouci/

http://www.trikralovasbirka.cz/trikralovy-koncert/

http://www.christnet.cz/magazin/zprava.asp?zprava=23017

Zobrazeno 3731 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:42
Barbora Svobodová
Pro psaní komentářů se přihlaste