Vytisknout tuto stránku
út., 5. červen 2012 19:21

Boj o cestující pokračuje, studenti budou jezdit levně i přes léto

Konkurenční boj na českých silnicích a především železnicích se přiostřuje. Od doby co na trh vstoupil soukromý železniční dopravce RegioJet, dceřiná společnost Student Agency Radima Jančury, a kdy byl v září loňského roku spuštěn pravidelný provoz první linky, se napjatá situace mezi dopravci zdaleka neuklidnila. Ba naopak, zdá se, že se boj o cestující se přiostřuje.

Stejně jako v předchozích letech, i letos lákají žluté spoje nové cestující z řad studentů také přes letní prázdniny. Autobusové i železniční linky tohoto dopravce budou uznávat žákovské jízdné i během letních měsíců července a srpna. Všem studentům, cestujícím mezi místem bydliště a sídlem školy, kteří se prokáží slevovými průkazkami na žákovské jízdné v kombinaci se zdarma vystavovanou kreditovou jízdenkou, bude i v tomto období uznán nárok na zlevněné jízdné.

Společnost RegioJet již od začátku láká na komfort, v našich končinách dosud nevídaný, a služby, o kterých si dosavadní zákazníci Českých drah mohli donedávna jen nechat zdát. Jedna z nejčastějších výtek na adresu žlutých vlaků a to na jejich nízkou kapacitu a nutnost objednávat si jízdenky dlouho dopředu by brzy mohla být minulostí. Na trati mezi Ostravou a Prahou aktuálně jezdí každé dvě až čtyři hodiny celkem sedm párů spojů, ve špičce posílených až na 5 vagónů. Denně Regiojet mezi Prahou, Ostravskem a Žilinou přepraví na tři tisíce cestujících.

Konec května se stal přelomovým také z toho důvodu, že žluté vlaky, které doposud dokázaly pokrýt pouze své pořizovací náklady, začaly vydělávat. O úspěšnosti společnosti RegioJet svědčí i obsáhlý článek nedávno publikovaný v prestižním ekonomickém týdenníku Wall Street Journal, který vyzdvihuje přínosy příchodu soukromých dopravců na český trh. „Soukromé společnosti ohromují pasažéry pohodlnými sedadly a nadčasovými službami,“ píše Wall Street Journal.

 

Zdroj:
http://www.studentagency.cz
http://www.regiojet.cz
http://www.facebook.com/regiojet
http://online.wsj.com/article/SB10001424052702303610504577418020816229602.html

Zobrazeno 2845 krát
Naposledy upraveno: út., 2. prosinec 2014 21:43
Pavlína Zagolová
Pro psaní komentářů se přihlaste