Vytisknout tuto stránku
po., 8. prosinec 2014 15:27

Real opět vyhrál. Ronaldo překonal další rekord

I po čtrnáctém kole vévodí španělské La lize královský klub z Madridu. Celtu Vigo přehráli rozdílem tří branek a stále si drží dvoubodový náskok před dotírajícím konkurentem z Barcelony.

 

Od začátku zápasu diktoval tempo hry Real a hostující tým mohl být dlouho rád za bezbrankový stav. Fanoušci si na první gól museli počkat šestatřicet minut. Do vápna si seběhl Ronaldo a po jeho následném pádu byla nařízena penalta. K té se postavil sám Portugalec a poprvé měnil skóre. Druhá branka byla též v režii Ronalda. I přes nepovedenou narážečku se k němu balon dostal a v území mezi vápny si už dokázal poradit. Po pětašedesáti minutách tedy dva nula. I přes častější držení míče si hosté pořádnou šanci nevytvořili a tak pověstný hřebíček do rakve zatloukl, po centru Marcela, opět Ronaldo a stanovil tak konečný výsledek na 3:0.

Pro portugalského útočníka se tak jednalo o třiadvacátý hattrick v dresu Realu. Překonal tak rekord Alfreda di Stéfana a Telma Zarry. Devětadvacetiletý střelec je momentálně s dvaceti třemi góly nejlepším kanonýrem ligy s náskokem deseti branek na Lea Messiho.

Ten se ovšem v nedělním utkání nenechal zahanbit. V derby proti barcelonskému Espanyolu vstřelil rovněž jako Ronaldo tři branky. Prvními dvěma góly otočil skóre z 0:1 na 2:1. O další dva se postarali Pique s Pedrem a v jednaosmdesáté minutě završil svůj hattrick právě Messi.

 

Zdroj fotografie: www.denik.cz

Zobrazeno 1200 krát
Naposledy upraveno: po., 8. prosinec 2014 21:56
Pavel Karásek
Pro psaní komentářů se přihlaste