Vytisknout tuto stránku
so., 28. březen 2015 04:31

Vložte kočku roztančili Jazz Tibet Club

Festival dokumentárního filmu Jeden svět Olomouc odstartoval 23. března a uspořádal netradiční koncert alternativní skupiny Vložte kočku.

Charitativní koncert se uskutečnil ve středu 25. března v klubu Jazz Tibet a podpořil dobrou věc. Nestátní nezisková organizace podporující lidi se zdravotním, primárně mentálním, postižením SPOLU Olomouc se nejen zviditelnila, ale vybídla lidi k pomoci. Na konci koncertu byl dokonce vydražen obraz kočky jednoho z hadicapovaných.

„Vložte kočku, to jsou čtyři lidé, co dělají hudbu. Vložte kočku, to je kombinace živé elektroniky, natriggerovaných bicích, pětistrunných houslí, pianina a surreálných textů“, tvrdí členové. Na svém kontě mají nespočet koncertů pro ne ledajakého diváka. Dalo by se říct, že se jedná o hudbu budoucnosti, která nelahodí kdejakému uchu. Hoši nejprve dobyli Prahu a nyní šíří své umění po celé České republice.

Koncert v Jazz Tibetu začal pomalým rozjezdem a na parketu se moc lidí neobjevilo. Pomalu však hudba nutila návštěvníky postavit se a rozhýbat své končetiny. Ke konci se všichni kolébali v rytmu emo-electroniky. „Ještě jednu, ještě jednu,“ skandovali. Skupina tedy jako přídavek dodala dva singly a starým i právě vzniklým fanouškům se přestávalo chtít domů.

Tato parta mladých umělců přináší na pole české hudební scény nečekanou a netradiční hudbu. 1. března vydali ve spolupráci s labely Landmine Alert a Poli5 nové album Hedvika

zdroj obrázku: www.vloztekocku.cz

Zobrazeno 2164 krát
Naposledy upraveno: so., 4. duben 2015 15:08
Karolína Foitlová
Pro psaní komentářů se přihlaste