Vytisknout tuto stránku
po., 27. duben 2015 20:28

Na Wimbledonu zakázali „selfie sticks“

Britští pořadatelé prestižního tenisového turnaje letos zakázali používání tzv. „selfie sticks“. Fanoušci už dlouhou hůl, s jejíž pomocí fotí sami sebe, nebudou moci používat.

„Společně s dalšími velkými sporty a kulturními událostmi jsme se rozhodli během turnaje užívání selfie sticks zakázat," zní oficiální prohlášení pořadatelů. Mluvčí klubu odůvodnil zákaz tím, že pořizování portrétů takovým zařízením je ostatním hostům na obtíž a zároveň nijak nesouvisí s diváckým prožitkem na turnaji.

Na dlouhou hůl uživatelé připínají své telefony nebo fotoaparáty, aby si mohli pořídit vlastní portrét – „selfie“. Rozhodnutí pořadatelů vyvolalo na sociálních sítích negativní i pozitivní ohlasy. Tento zákaz funguje na mnoha sportovištích, a dokonce i v muzeích po celém světě. Používání selfie sticks už je zakázáno ve Versaillském paláci v Paříži, v Koloseu v Římě, nebo například v řadě muzeí ve Spojených státech. Minulý měsíc také přidala tyto pomůcky do seznamu zakázaných předmětů britská Národní galerie na Trafalgarském náměstí v Londýně. Hole na focení jsou tady teď zakázané stejně jako stativy k fotoaparátům.

Zdroj fotografie zde.

Zobrazeno 2209 krát
Naposledy upraveno: st., 29. duben 2015 21:47
Vít Kořistka
Pro psaní komentářů se přihlaste