Vytisknout tuto stránku
pá., 2. říjen 2015 08:39

Startuje Pohár mistrů ve florbalu

MLADÁ BOLESLAV – Do České republiky se po čtyřech letech opět vrátil Pohár mistrů ve florbalu. Na začátku října se v Mladé Boleslavi proti sobě postaví úřadující mistři z Česka, Švédska, Finska, Norska a Švýcarska. Od 2. do 4. října proti sobě nastoupí šestice mužských a ženských týmů.

Podle nových pravidel si týmy, které se v posledních třech ročnících umístily na nejvyšších příčkách, zahrají rovnou semifinále. V něm se utkají s vítězi jednotlivých čtvrtfinále. V obou kategoriích mají jistý boj o medaile mistři ze Švédska a Finska. Česká republika má jako pořadatelská země možnost nasadit do Poháru nejen vítěze loňských soutěží, ale také druhý nejlépe umístěný celek.

V ženské soutěži Česko reprezentují týmy FAT PIPE Florbal Chodov a Herbadent Praha 11 SJM. Loňské vítězky z Chodova se v úvodním utkání šampionátu postaví proti celku Sveiva IB z Norska. Šťastnějšího z obou, pak v sobotu čeká semifinále proti finskému Classic. Na druhý pražský tým čeká ve druhém pátečním čtvrtfinále  mistr ze Švýcarska - Piranha Chur.  Vítěze utkání narazí v boji o finále na švédský KAIS Mora IF.

V mužské kategorii si své místo na prestižním turnaji zajistil vítěz české AutoCont Extraligy Tatran Omlux Střešovice. Své čtvrtfinále si zahraje v pátek na Zimním Stadionu v Mladé Boleslavi proti norskému Slevik IBK. Druhý český celek, Technology Florbal MB, bude hrát proti SV Wiler- Ersigen ze Švýcarska. Automatickými semifinalisty jsou opět týmy ze severských zemí - IBF Falun a SPV Seinajoki.

Českým zástupcům se na Pohárů Mistrů zatím příliš nedařilo. Nejlepším výsledkem je čtyři roky staré stříbro Tatranu. Finálové zápasy jsou na programu v neděli.

Zobrazeno 1888 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:00
Markéta Šulejová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste