Vytisknout tuto stránku
út., 13. říjen 2015 20:39

Česká televize bude radit žákům ze školních televizí

Příbram - Od pátku 16. do soboty 17. října se uskuteční už 4. ročník projektu s názvem Jak se dělá televize aneb Setkání školních televizí s ČT. Akce se koná v prostorách příbramského gymnázia, jehož školní televize GymTV událost organizuje pod záštitou České televize.

Setkání se zúčastní štáby školních televizí z celé České republiky. Touto cestou mají možnost nasbírat nové zkušenosti, vyměnit si kontakty a sdílet zážitky spojené s tvorbou. Mohou si také vyslechnout přednášky známých osobností České televize. V minulých ročnících vystoupili například moderátor pořadu Hyde Park Daniel Takáč a moderátorka počasí Taťána Míková. Letos pozvání přijali mimo jiné Václav Moravec, Robert Záruba nebo Jakub Železný. 

Zúčastnění se mohou těšit na besedy, diskuze a tvůrčí dílny pod vedením odborníků z České televize. V rámci projektu poskytuje Česká televize žákům ze školních televizí profesionální techniku, kterou si mohou vyzkoušet přímo v praxi.

Projekt Jak se dělá televize se poprvé uskutečnil v roce 2006. Před třemi lety se ho účastnilo devět školních televizí. Tento rok se jich do Příbrami chystá dokonce čtrnáct. Celý dvoudenní program je volně přístupný také široké veřejnosti a přednášky budou dostupné i prostřednictvím online přenosu.

Zobrazeno 1933 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:06
Petra Zikmundová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste