Vytisknout tuto stránku
út., 13. říjen 2015 15:15

Česká kina lákají na Hamleta

Česká republika - Některá česká kina promítnou přímý přenos divadelního představení Hamlet z londýnského kulturního centra Barbican. Jedná se o promítání v rámci projektu National Theatre Live (NT Live), díky kterému mohou diváci zhlédnout shakespearovské drama v původním jazyce s anglickými titulky a českými na podplátně. První projekce proběhnou 15. října ve vybraných kinech v Praze, Brně, Šumperku, Vsetíně, Havířově, Náchodě, Plzni, Semilách a Jablonci nad Nisou. Tříhodinové představení režisérky Lyndsey Turner uvidí návštěvnicí kin v HD kvalitě. 

Recenze po londýnské premiéře jsou rozporuplné. Hlavního protagonistu ale více trápí absence kontaktu s publikem. „Nemohu vám nabídnout to, co vám nabídnout chci, což je živé vystoupení, které si snad budete dlouho uchovávat ve své paměti a ne v mobilech, ať už to bude dobrý, špatný nebo nevalný výkon. Takže to prosím nedělejte,“ apeloval po jednom z vystoupení na své fanoušky Benedict Cumberbatch.

Nová verze Hamleta s 39letým Britem v hlavní roli je dlouho očekávanou hrou, kterou londýnské Národní divadlo vyprodalo během několika hodin už rok před premiérou. Cumberbatch si na divadlo udělal čas i přes značné vytížení na stříbrném plátně. Tento rok získal nominaci na Oscara a Zlatý glóbus za nejlepší mužský herecký výkon v hlavní roli ve filmu Kód Enigmy. V posledních letech vešel do podvědomí diváků především jako Sherlock Holmes v seriálu Sherlock britské televize BBC.

Zobrazeno 2843 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:06
Adéla Vilímcová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste