Vytisknout tuto stránku
st., 14. říjen 2015 10:41

Mikulášský závod se poběží už v listopadu

Olomouc - Nadšenci a fanoušci běhu budou mít 28. listopadu příležitost zúčastnit se už tradičního Mikulášského běhu Olomoucí. Trasa 33. ročníku povede kromě atlerického oválu i Berzučovými sady, po asfaltových i nezpevněných cestách.

Zúčastnit se může každý. Účastníci závodu se rozdělí podle věku a pohlaví do pěti soutěžních kategorií, které jim určtí délku trasy. Nejdělší úsek poběží muži, kratší kategorie žen, poté žáci do patnácti let, děti od šesti do devíti let a nejkratší trasu předškoláci.

"Tak jako v minulém roce budou mít účastníci běhu možnost zvýhodněného startovného, pokud dorazí v maskách," slibuje ředitel závodu Jan Brtník a dodáva: "Jako organizítoři samozřejmě očekáváme hlavně spokojené závodníky." Toho chtějí docílit i nabídkou horkého čaje nebo iontového nápoje pro každého soutěžícího na konci závodu, cenami pro nejlepší tři běžce v mužské a ženské kategorii nebo drobnými odměnami pro všechny mladší účastníky.

Prezence proběhne od 8:30 deváté do 10:00 v prvním patře atletického stadionu. Samotné závody poté začínají od 10:15 podle jednotlivých kategorií.

Zobrazeno 1774 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:07
Zuzana Vachková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste