Vytisknout tuto stránku
st., 14. říjen 2015 01:36

Studenti východočeských univerzit se znovu střetnou v hokejovém derby

Hradec Králové – Ve čtvrtek 22. října se v královéhradecké Fortuna aréně uskuteční druhé derby mezi Univerzitou Hradec Králové a Univerzitou Pardubice. Pardubičtí vysokoškoláci tak budou mít příležitost odčinit porážku z minulého roku, kterou utrpěli před vlastními fanoušky v Tipsport aréně. Úvodní buly dopadne na hradecký led v 17.30.

Hokejové univerzitní derby mezi hradeckou a pardubickou univerzitou mělo svou premiéru minulý rok v říjnu. Vítězem se stali vysokoškoláci z Hradce Králové, kteří zdolali své pardubické kolegy poměrem 6:3. O osudu utkání rozhodla první třetina, po které hradečtí vedli 3:0. Hráči pardubické univerzity po zbytek utkání pouze dotahovali svoji ztrátu, nicméně Hradec si výhru pohlídal a kapitán týmu Jiří Janoušek mohl po utkání pozvednout nad hlavu pohár pro vítěze. „Byl to krok do neznáma, ale myslím si, že opravdu vznikla nová tradice. Co se týče úrovně hry, tak bych řekl, že byla nad očekávání,“ vzpomíná po roce na první ročník derby golman hradecké univerzity Rudolf Bernart.

Patronem prvního derby, kterému přihlíželo přes 2600 diváků, byla legenda českého hokeje, mimo jiné i pardubický rodák Dominik Hašek, který společně s rektory obou univerzit Josefem Hynkem (UHK) a Miroslavem Ludwigem (UPCE) vhodil slavnostní buly.

Také druhý ročník se těší velké podpoře ze strany hokejových klubů obou měst, které akci propagují na svých domácích utkáních v rámci Tipsport Extraligy. Do propagace utkání se zapojili i hokejoví experti z České televize a bývalí hokejisté Martin Hosták s Davidem Pospíšilem, kteří budou patrony letošního derby.

Po skončení utkání se všichni přítomní mohou zúčastnit afterparty ve vedlejší malé hale. Jejími hlavními hosty budou čeští rappeři Paulie Garand a Kenny Rough. Vstupenky na obě akce jsou k dostání na obou univerzitách, v hradeckém a pardubickém fanshopu, na pokladnách Fortuna arény a v královehradeckém baru Náplavka.

Zobrazeno 2403 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:07
Martin Prokeš

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste