Vytisknout tuto stránku
ne., 18. říjen 2015 20:30

Kočičí společnice v Kocourkově mají úspěch

Olomouc - Koncem září se v Olomouci otevřela kavárna, ve které si na své přijdou především milovníci koček. Možnost vychutnat si kávu ve společnosti přítulných koček láká spousty zákazníků. 

Kavárna s příhodným názvem Kocourkov se nachází v suterénu Hamburgerovy vily na rohu Vídeňské ulice. Ve dvou malých místnostech se volně pohybuje pět koček, které zde našly nový domov. Majitelé kavárny zvažují, že si koček osvojí víc. „Když máme plno, polovina lidí třeba kočičku nemá, takže nakonec jich máme ještě málo,“ říká spolumajitelka kavárny Kateřina Kubíčková.

Kromě kočičí společnosti kavárna nabízí i kávu z olomoucké pražírny, velký výběr sypaných čajů, domácí limonády a na jídelním lístku také domácí muffiny a koláče. Hosté si zde mohou prohédnout encyklopedii koček nebo si přečíst pohádkové knížky s kočičí tematikou. Samozřejmostí jsou také lepící válečky pro odstranění chlupů z oblečení.

Kocourkov se těší velké oblibě, což dokazuje vysoká návštěvnost. „Moc ráda sem chodím, připomíná mi to takovou domácí idylku - pijete kávu a na klíně vám přitom přede kočka. Je to velmi uklidňující, krásně si tu odpočinu,“ říká návštěvnice Zuzana, která oceňuje hlavně příjemnou atmosféru podniku.

Hosté zde musí dodržovat několik pravidel. Především nesmí zvířatům nijak ubližovat. S tím souvisí i zákaz vstupu dětem mladším dvanácti let. Návštěva se nedoporučuje ani alergikům nebo těhotným ženám.

Kočičí kavárny jsou oblíbené po celém světě. První z nich se otevřela na Tchai-wanu před sedmnácti lety a postupně se tento trend rozšířil i do ostatních zemí. V Česku najdeme kočičí kavárnu například v Karlových Varech nebo v Praze. Ve Vídeňské ulici v Olomouci se ve stejný týden otevřely kočičí kavárny dokonce dvě, což oblíbenost tohoto trendu jen potvrzuje. 

Zobrazeno 3118 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:05
Tereza Michalcová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste