Vytisknout tuto stránku
pá., 23. říjen 2015 18:31

Extrémní celodenní závod se vrací do Jeseníků

Druhý ročník nejnáročnější běžecké čtyřiadvacítky v Česku se vrací do Jeseníků. Cílem všech závodníků Rock Point - Horské výzvy 24 hodin je uběhnout během jednoho dne co největší počet okruhů.

Běžci se na start postaví v sobotu 31. října ve dvě hodiny odpoledne a do cíle doběhnou v neděli 1. listopadu stejného času. Ty nejodvážnější čeká opět náročná trať v podhůří Jeseníků. „Letos jsme připravili několik změn. Věřím, že je účastníci budou kvitovat. Tou hlavní je, že jsme vyslyšeli loňské poznámky a otočili trať závodu. Nyní se poběží v opačném směru, čímž by trasa měla být bezpečnější, ale přitom atraktivnější. Stále ale na běžce čeká velmi těžkých dvacet čtyři hodin,“podotkl ředitel závodu Pavel Zitta.

Závod je nejtěžší čtyřiadvacítkou u nás, co se převýšení trati týká.  Jeden okruh je dlouhý 15,5 km a závodníci při něm překonají převýšení 870 metrů. Běžci si mohou během závodu odpočinout ve čtyřech občerstvovacích stanicích - na horní stanici lanovky, v bufetu u horní nádrže Dlouhé stráně, opět na horní stanici lanovky a v cíli v areálu Kouty.

V loňském roce zdolali nejlepší tři běžci devět okruhů. „Uvidíme, jaká situace bude letos. Počasí by mělo být podobně podzimní jako loni, takže se těším na letošní výkony,“láká do Jeseníků Zitta.

Do Horské výzvy se mohou přihlásit jednotlivci, dvojice, nebo tříčlenné týmy. Každý závodník startuje na své vlastní nebezpečí a s povinnou výbavou, která zahrnuje například čelovku s náhradními bateriemi nebo nabitý mobilní telefon. Vítězem se stává závodník, nebo tým, který během čtyřiadvaceti hodin uběhne nejvíce kol.

Zobrazeno 1784 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:11
Adéla Blažková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste