Vytisknout tuto stránku
ne., 25. říjen 2015 13:12

Šéfredaktor Respektu diskutoval s olomouckými studenty

Pod křídly studentské organizace Nugis Finem, která se stará o právní vzdělávání studentů, byla uskutečněna tuto středu diskuze, jejímž hlavním tématem byla aktuální uprchlická krize a to, jak tuto situaci popisují média. Pro účely této akce tento spolek pozval současného šéfredaktora týdeníku Respekt Erika Taberyho, jež diskutoval s Michalem Bartoněm – pedagogem Právnické fakulty.

Diskuze probíhala formou krátkého představení jednotlivých diskutérů a poté zodpovídáním dotazů z řad studentů. Studenti se ptali pomocí internetové stránky sli.do, kde mohli online zveřejňovat své otázky a ostatní pro ně mohli hlasovat. Otázky ohodnocené největším počtem "lajků" potom byly předkládány k diskuzi. Většina dotazů směřovala na novináře Erika Taberyho a konkrétně na časopis Respekt. Studenti chtěli vědět, kolik reportérů má týdeník momentálně přímo v uprchlických táborech a také to, jaký mají oba oponenti na tuto situaci názor, konkrétně co si myslí o kvótách na přijímání uprchlíků a také to, jestli je v pořádku, jak se k celé problematice přijímání staví některé státy Evropy.

Akce se konala v prostorách Právnické Fakulty, konkrétně v hlavní aule a jejím předsálí. Událost byla zveřejněna mimo jiné také přes sociální síť Facebook, kde se na ní neoficiálně přihlásilo přes 1200 lidí. Tak vysoký počet lidí aula nemohla pojmout, a tak byl zřízen audiovizuální přenos do přilehlých prostor.

 Studentský spolek Nugis Finem pravidelně pořádá otevřené diskuze pro studenty, kam zve zajímavé osobnosti. Pořádáním těchto akcí a shromažďováním učebních materiálů se snaží o zlepšení vzdělávání studentů práv na Palackého Univerzitě, ale i široké veřejnosti. 

Zobrazeno 2365 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:14
Dalimil Vindiš

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste