Vytisknout tuto stránku
ne., 25. říjen 2015 18:42

Pomikálek se vrátil do Děčína

Basketbalista Tomáš Pomikálek ukončil po třech mistrovských sezonách angažmá v Nymburku a vrátil se do Děčína, kde působil v letech 2009 až 2012. Děčínský klub podepsal s loňským vicemistrem tříletou smlouvu. Pomikálek si první zápas v barvách Děčína odbyl již tuto sobotu, kdy nastoupil proti Jindřichovu Hradci, těšit ho mohlo, že ho děčínští fanoušci přivítali vřele zpět.

Člen širšího reprezentačního kádru a trojnásobný mistr ČR Tomáš Pomikálek ve středu odehrál svůj poslední zápas KNBL v dresu Nymburka v Jindřichově Hradci, ve kterém zaznamenal šest bodů a tři doskoky.

„Musím Tomášovi za jeho tři sezony u nás a také za vždy profesionální přístup jenom poděkovat. Od našich trenérů však nedostával tolik příležitostí, kolik by si sám představoval, proto jsme se vzájemně dohodli na ukončení jeho angažmá u nás,“ uvedl generální manažer Nymburka Rudolf Šimeček.

Trenér BK Armex Děčín Pavel Budínský komentuje návrat Pomikálka těmito slovy: "Tomáš vstupuje do své druhé děčínské etapy. Jak bude dlouhá a jaká vlastně bude, je především v jeho rukou. Z mého pohledu ale přichází jiný Tomáš, starší, vyspělejší, zkušenější, z čehož by měl profitovat nejen on, ale pevně věřím, že i my."

Tomáš, přezdívaný Pomi, v sobotním zápasu BK Armex Děčín proti Lions J. Hradec odehrál na palubovce 24 minut. Zaznamenal přitom 17 bodů, 7 doskoků (z toho 6 útočných) a navrch byl vyhlášen mužem zápasu.

Zobrazeno 2012 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:15
Tereza Slavíková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste