Vytisknout tuto stránku
ne., 25. říjen 2015 21:27

Sparta jde po klopýtnutí Plzně do trháku

Po kompletním jedenáctém kole se díky prohře Plzně v Brně osamostatnila na první příčce pražská Sparta. Ta slaví výhru 3:0 nad Bohemians.

Vítězství Pražanů se zdá být jednoznačné. Pravdou je, že hráči „Bohemky“ jí zápas značně ulehčili. Ráz zápasu ovlivnila především druhá žlutá karta pro Davida Bartka. Ten do sprch zamířil už ve třiadvacáté minutě, po úderu protihráče loktem do hlavy.

V početní nevýhodě se „klokani“ za půlku dostávali pouze sporadicky. Většinu útočných akcí tedy podnikala domácí Sparta. Ani jí se ale dlouhou dobu nedařilo brankáře Zlámala překonat. Největší šanci spálil po pětadvaceti minutách hry Fatai, když z velké blízkosti nedokázal trefit odkrytou bránu. Už už to vypadalo, že se do kabin půjde za remízového stavu. Nakonec se však domácí prosadili. Po centru Marečka se hlavou trefil Lafata a změnil skóre na jedna nula. Pro sparťanského střelce se jednalo o devátý gól v letošní sezóně Synot ligy.

Průběh druhého poločasu byl dost podobný tomu prvnímu. O jednoho muže oslabená „Bohemka“ se pouze bránila, zatímco sparťanští se snažili navýšit skóre. To se jim nakonec povedlo. Po přihrávce Krejčího si ve vápně elegantně zpracoval míč Fatai a po otočce uklidil míč do sítě. V padesáté šesté minutě se tak skóre měnilo podruhé.

Definitivní tečku za utkáním udělal svým prvním gólem, po přestupu z Teplic do Sparty, Litsingi.

„Bohemka vzdorovala do prvního gólu, který naštěstí přišel ještě v prvním poločase. Pak jsme se trochu uklidnili, dali druhý gól, třetí a potom už to bylo bez problémů,“ řekl po utkání Ladislav Krejčí.

Zatímco „letenští“ doma zvítězili, jejich největší konkurent, Viktoria Plzeň, ztratil v Brně. První prohru pod trenérem Krejčím zařídil proměněnou penaltou Jakub Řezníček.

O změnu na čele tabulky se „Viktorka“ bude pokoušet už příští týden. Na programu je šlágr podzimu právě mezi Plzní a Spartou. Utkání bude hostit plzeňská DOOSAN aréna prvního listopadu v patnáct hodin.

Zobrazeno 1531 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:15
Pavel Karásek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste