Vytisknout tuto stránku
po., 26. říjen 2015 17:53

Kryštof v ČEZ aréně rozproudil davy fanoušků

Ostrava – Ostravským koncertem v ČEZ aréně odstartovala kapela Kryštof své beznadějně vyprodané turné. I když nasadila předchozími koncerty laťku poměrně vysoko, stále ukazuje, že ji ještě má kam posouvat a že se svojí show může vyrovnat leckteré zahraniční kapele.

První, ale vlastně přidaný koncert, se konal 19. října v rozlehlých prostorách ostravské arény. Do haly byl vstup hned od šesti hodin a o půl osmé začala hrát první předkapela Mirai. Ta publikum příjemně naladila, ale bylo vidět, že všichni se nemohou dočkat svých favoritů. Po klucích přišla na řadu mladá zpěvačka Lenny, které se povedlo svými hity dostat lidi do správné nálady. Její chraplavý hlas a skvělé vystupování na pódiu napovídá, že o ní ještě uslyšíme. Potom už přišlo nedočkavé šumění, a když se frontman kapely Richard Krajčo objevil na obrazovkách, všichni si mohli ukroutit hlavu, aby zjistili, kde zpěváka kamery snímají a jestli nestojí zrovna vedle nich. Po tom, co se mu povedlo za zvuků úvodní písně Cesta prodrat davem až na pódium, mohla celá show začít.

Kapela zahrála promyšlený výběr písní - objevily se staré hitovky i novější skladby. Svižné písničky, které celý dav dostaly do varu, se střídaly s těmi pomalými a emotivními, kdy se v hale rozsvítily tisíce mobilních telefonů. Každou píseň provázela videoprojekce na skvěle umístěných plátnech, takže si podívanou užili i diváci v zadních částech arény. Výborně promyšlené bylo také pódium. Z jeho hlavní části vybíhalo půlkruhové molo, po kterém celá kapela, především Krajčo, neustále ,,běhala“ tam a zpět.

U některých umělců je známo, že skvělá show je na úkor zpěvu. To však nejde říct o kapele Kryštof. I přes neustálé hopsání a pobíhání po pódiu zněly songy jako z nahrávky. Jediná píseň, které vzali kouzlo, byla skladba Křídla z mýdla. K té si Krajčo přizval jednu z divaček a text spíše rapoval, než zpíval. Původně duet s Jaromírem Nohavicou tak neměl s vystupením na koncertě nic společného, což byla škoda. I když zpevák všechny ujišťoval, že skladbu Ty a Já dnes prostě hrát nebudou, takový hit zaznít musel. Konkrétně jako vykřičený a vytleskaný druhý přídavek.

Oproti minulé tour tentokrát nad diváky nelétaly obří balóny, ale samotný zpěvák. Ten se v popruhu nechal vytáhnout do výšin a vznášel se nad hlavami diváků. Nakonec se mezi diváky sám vrhnul, i když ,,mamince slíbil, že už mezi lidmi plavat nebude". Kapela se celou dobu snažila komunikovat s davem, což, řekněme si narovinu, na takto velkých akcích není příliš možné. I tak dokázal Krajčo svými poznámkami diváky pobavit a možná i dojmout.

Koncert dopadl, dle očekávání, výborně. Vyprodaná hala s téměř dvanácti tisíci fanoušky byla ve skvělé atmosféře. Šlo vidět, že Kryštof měl vše promyšlené do detailu a jeho roční práce na plánování turné se vyplatila. Jako památku ještě dívky a ženy dostaly kamínek růženín a všichni mohli se skvělým zážitkem a se znějícím srdcebeatem odejít z koncertu spokojení domů.

Zobrazeno 2039 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:17
Tereza Sypková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste