Vytisknout tuto stránku
po., 26. říjen 2015 20:43

Startuje druhý ročník extrémního závodu

Kouty nad Desnou - Čtyři dny zbývají do začátku extrémního závodu v terénním běhu a trekingu Rock Point - Horská výzva 24hodin. Bežci se budou celých čtyřiadvacet hodin bez přestávky trápit na kopcích Jeseníků s jediným cílem – připsat si na konto co nejvíce zdolaných závodních okruhů napříč podzimní přírodou.

Druhý ročník závodu odstartuje v Koutech nad Desnou už tuto v sobotu ve dvě hodiny odpoledne. Přihlásit se mohou jak jednotlivci, tak dvou až tříčlenné týmy. Svou kategorii mají muži, ženy i smíšená družstva. Od letoška je zařazena také nová disciplína dogtrekking, tedy běh se psem. Pro týmy závod probíhá formou štafety, kdy jeden běží a ostatní mezitím oddychují. Jednotlivci jsou na trase nepřetržitě, mohou však odpočívat i spát na místě k tomu určeném. Využívají toho ale málo, čas je totiž to, oč tu běží - a to doslova.

S převýšením necelých devět set metrů platí jesenická trať jednoznačně za jednu z nejtěžších v Česku. Patnáctikilometrová trasa má tvar osmičky a sportovci na ní potkají čtyři občerstvovací stanice.
„Letos jsme připravili hned několik změn. Tou hlavní je, že jsme otočili trať závodu. Nyní se poběží v opačném směru, takže by trasa měla být oproti loňskému roku bezpečnější, ale přitom atraktivnější. Stále ale na závodníky čeká velmi náročných dvacet čtyři hodin," uvedl organizátor celého závodu Pavel Zitta.

Zobrazeno 1625 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:19
Šárka Tomášková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste