Vytisknout tuto stránku
pá., 30. říjen 2015 01:31

Čtenářská výzva: Zvládnete do dubna přečíst osm severských knih?

Od 10. září běží v rámci kampaně #ReadNordic tzv. severská čtenářská výzva, která se ptá českých čtenářů: Dokážete přečíst 8 knih během 8 měsíců?

Velvyslanectví Dánska, Finska, Norska a Švédska v Praze a kulturní institut Skandinávský dům v září zahájil literární kampaň s názvem #ReadNordic. Jejím cílem samozřejmě není nic jiného, než propagovat severskou literaturu. Akce pokrývá časové období osmi měsíců podle žánrů či témat, kdy jsou každý měsíc na internetu vystaveny tituly nejnovějších knih. Za vrchol akce se považuje květen 2016, kdy budou severské státy hosty veletrhu Svět knihy Praha.

Součástí je také soutěž pro nadšence, která nese název Severská čtenářská výzva. Úkol je jednoduchý: čtenáři musí přečíst celkem 8 knih podle zadaných kritérií. Soutěží o hodnotné ceny, např. zájezd do Skandinávie.

Soutěž probíhá na úrovní měsíční a celkové. Měsíčních kol je možné se zúčastnit na sociálních sítích, které najdete pod jménem ReadNordic. Celkové výzvy pak prostřednictvím elektronického formuláře na stránkách kampaně.

Co mám přečíst?

Severskou knihu, …

…ve které je hlavní postavě méně než 18 let.
… ve které se děje něco nadpřirozeného.
… která byla napsána před více než 100 lety nebo jejíž děj se odehrává před více než 100 lety.
… která má více než 350 stran.
… jejíž český překlad vyšel v roce 2015 nebo 2016.
… která byla zfilmována.
… která obsahuje alespoň jednu báseň.
… která mě rozesmála.

Více se můžete dočíst na http://www.skandinavskydum.cz/ctenarska-vyzva-readnordic/, kde naleznete i zajímavé tipy na knihy, seznam možných výher a kompletní pravidla a podmínky soutěže.

Zobrazeno 3004 krát
Naposledy upraveno: čt., 1. únor 2024 22:12
Tereza Župová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste