Vytisknout tuto stránku
pá., 11. prosinec 2015 11:00

EL: Sparta jde dál, Liberec a Plzeň končí

Čtvrteční fotbalová Evropská Liga nám nabídla tři souboje českých zástupců. Zatímco Sparta měla postup jistý už z minulého kola, Liberec o něj musel bojovat s fotbalisty Marseille. Na druhé straně byla Plzeň - ta už měla předem jisté, že nepostoupí, a tak hrála jen o čest.

 Sparta už od začátku zápasu APOEL herně přehrávala. Měla jisté druhé místo ve skupině a tudíž i postup, ale Pražany neuspokojilo. Letenští si na Kypr doletěli pro jasné vítězství 3:1. Na začátku zápasu ovšem přišel šok pro hosty a to, když v 6. minutě otevřel skóre domácí Cavenaghi. Sparta sice soupeře tlačila, ale branky se dočkala až v 63. minutě, kdy Juliš chytře patičkou poslal míč mezi tři tyče. O necelou čtvrt hodinu později se přidal ke střelcům zápasu i kapitán Sparty, David Lafata. Nejprve v 77. minutě poslal Spartu do vedení a v 88. minutě pečetil skóre na konečných 3:1.  "Vedoucí gól jsme domácím darovali naší chybou, ale pak jsme hráli dobře. Měli jsme šance a po změně stran jsme zápas ovládli," prohlásil po zápase spokojený kapitán Lafata. Sparta si tak s přehledem došla pro postup,a v tabulce zůstala jen o dva body za prvním Schalke.

Pokud fotbalisté Liberce chtěli pomýšlet na postup ze skupiny, museli vyhrát na domácí půdě proti favorizovanému Marseille. Plán severočechů dostal první zásah už ve 14. minutě, kdy český tým inkasoval poprvé. Marseille pak navýšila skóre ještě před přestávkou v 44. minutě, kdy se trefil N'Koudou. Další zásah přidal po přestávce hostující Barrada. V 75. minutě byla následně odpískána penalta pro Liberec, kterou Bakoš s přehledem proměnil. Zdálo se, že Liberec to nakoplo k velkému obratu. O minutu později Šural snížil na 2:3, ale na víc se domácí už nezmohli. Marseille přidala v 90. minutě ještě jeden zásah a zápas tak skončil 2:4 pro hosty.

Plzeň jako jediný z českých zástupců už věděla, že nepostoupí. I tak se ale bylo v zápase proti Villarealu na co dívat. Daniel Kolář proměnil v 9. minutě penaltu a domácí vedli. Do přestávky však Villareal srovnal krok a do šaten šly týmy za nerozhodného stavu 1:1. V 62. minutě Villareal poslal do vedení Dos Santos, ale vzápětí Kovařík vyrovnal. Dlouho to vypadalo na remízu 2:2, ale pak přišel strhující závěr, kdy domácí Hořava vstřelil branku a Plzeň vedla. Už to vypadalo, že se domácí rozloučí výhrou, ale Villareal bohužel stihl ještě odpovědět brankou Bruna. Zápas tak skončil 3:3 a Plzeň se rozloučila s Evropskou Ligou remízou.

Zobrazeno 2329 krát
Naposledy upraveno: út., 5. březen 2024 17:01
Lukáš Richtár

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste