Vytisknout tuto stránku
út., 15. březen 2016 12:47

Hradec Králové v úvodním duelu play-off rozdrtil Mladou Boleslav

Hradec Králové - Hokejisté Moundfieldu v úvodním duelu play-off rozdrtili na domácím ledě Mladou Boleslav 5:2 a ujali se vedení v sérii 1:0.

Hradci se vstup do utkání vydařil. Už po 41 sekundách se ujal vedení, když Pilařovu střelu od modré tečoval před gólmanem Rudolf Červený. Následoval několikaminutový nápor Moundfieldu, který vyvrcholil přesilovou hrou v 9. minutě, ovšem bez gólového úspěchu. Ten přišel až po zmiňované přesilovce. Ve 12. minutě dorážel svou střelu Kukumberg a Fortuna Arena jásala podruhé. Domáci dominovali, v první třetině vyslali na Ritticha 22 střel, ovšem na další gól se čekalo až do druhé třetiny.

Druhou část začala aktivněji Mladá Boleslav a odměnou jí bylo snížení stavu na 2:1, když v 25. minutě z ostrého úhlu propálil Kacetla Pavel Musil. Nápor hostů pokračoval, Hradečtí hráli v šesti, a tak následovala přesilová hra, kterou ovšem hosté nevyužili. V 27. minutě to začalo na ledě jiskřit. Köhler fauloval kapitána hostů Davida Výborného, který se zranil a utkání pro něj skončilo. Následně se v roli mstitele objevil Tomáš Urban, který Köhlera napadl zezadu. Oba dva hráči dostali vyšší trest 5 + do konce utkání. Hosté tak přišli o dva útočníky během několika sekund. 

Závěrečná část utkání patřila opět domácím. Ve 48. minutě Kukumberg zpoza brány našel Jaroslava Kudrnu, který navýšil náskok Mountfieldu opět na dvě branky. Hosté se ještě ani neoklepali a o pár sekund později už Rastislav Dej přidal další branku po krásném obloučku Bednáře. Hosté však nic nezabalili a snažili se s utkáním něco udělat, ovšem marně. V 52. minutě přidal poslední hřebíček do rakve hostů Jiří Šímánek, který krásnou střelou prostřelil Ritticha. Gól hostů z 55. minuty byl už jen kosmetická úprava skóre na 5:2.

Druhý zápas série je naplánovaný na úterý 15.3., opět v Hradci Králové. Uvidíme, zda se Mountfield chopí vedení 2:0.

Zobrazeno 2054 krát
Naposledy upraveno: út., 12. březen 2024 18:32
Lukáš Richtár

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste