Vytisknout tuto stránku
st., 20. duben 2016 20:00

Třicet zraněných si vyžádala vážná nehoda u Kadaně

Kadaň - V pátek se v Kadani střetl osobní automobil s autobusem. Autonehodu odneslo téměř třicet zraněných, z toho šest těžce. Autobus převrácený na bok při nehodě prorazil parovod.

"V autobusu cestovalo přibližně třicet lidí. Někteří zranění byli zaklínění mezi sedačkami, naštěstí se hasičům podařilo všechny dostat z vozu. Nejméně šest lidí utrpělo těžká zranění a pro nezraněné cestující přijel evakuační hasičský autobus," řekla k nehodě mluvčí krajské policie Šárka Poláčková.

Autobus plný zaměstnanců porcelánky se srazil s peugeotem 207, který nedal přednost v jízdě. Obě vozidla skončila poničená, autobus se dokonce převrátil na bok a při tom poničil parovod vedoucí z elektrárny do Klášterce nad Ohří.

"Zadek autobusu se utrhl, tudy jsme se dostali ven. Trochu jsme po sobě šlapali, ale vylezli jsme sami. Náš ředitel a řidič prý vyleteli předním oknem ven," řekl k nehodě jeden z pasažérů. Podle očitých svědků jeden muž vyletěl z autobusu přímo do páry a skončil silně opařený. Dle oficiálních informací od mluvčího krajské záchranky Prokopa Voleníka je 27 zraněných.

Kvůli porušenému horkovodu jsou bez tepla Klášterec nad Ohří, Chomutov a Jirkov. Bez teplé vody je více jak pět tisíc domácností. Obnova by podle mluvčího ČEZu pro severní Čechy Oty Schneppa měla trvat nejpozději do nedělního večera.

 

 

Zobrazeno 2154 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:40
Pavla Částková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste