Vytisknout tuto stránku
čt., 21. duben 2016 11:30

Sparta v samotném závěru dokázala otočit souboj s Duklou

Praha - V dohrávce devatenáctého kola fotbalové Synot ligy mezi domácí Duklou a hostující Spartou vyšli naprázdno domácí. Ačkoliv Dukla vedla od 34. minuty díky gólu Tetoura, nedokázala toto vedení udržet a prohrála ve strhujícím závěru 1:2. 

  236px Filip Rada    Zápas, který se měl konat 29. února, nakonec připadl až na středu 20. dubna. Už od začátku byla jasným favoritem Sparta, ovšem její vytížení z pohárové Evropy bylo znát už v předchozích zápasech, a tak všichni byli zvědaví, jak se s tím hosté poperou. Sparta prvních několik minut na hřišti dominovala, avšak ze svých akcí nedokázala vytěžit téměř nic. Dukla se dostávala pouze do občasných rychlých protiútoků, ale skóre po půl hodině hry bylo stále 0:0. Šok pro hosty přišel ve 34. minutě, kdy Mareš přesně našel hlavu Daniela Tetoura, který nedal Bičíkovi žádnou šanci. Do přestávky se už nic nezměnilo, a tak po prvním poločase svítilo na tabuli 1:0 pro domácí. 

      Začátek druhé poloviny se nesl ve stejném duchu, jako začátek té první. Sparta kontrolovala hru, dostávala se do šancí, ale stále ne a ne přijít vyrovnání. V 64. minutě přišla akce Dukly, kdy ale selhal v zakončení Kovář, který netrefil naprosto prázdnou bránu z hranice šestnáctky a následně v 69. minutě gólman hostů Bičík málem opět způsobil minelu, když mu malá domů proklouzla pod nohou a málem z toho byl gól. Ke konci zápasu začala Sparta tlačit a výsledkem bylo břevno, které nastřelil Krejčí. O pár minut později Sparta konečně vstřelila vyrovnávací gól, který ovšem sudí chybně označili za ofsajd, a tak regulérní gól neplatil. Spartu to přiliš mrzet nemuselo, protože v 88. minutě vyrovnal Juliš, který zpoza šestnáctky trefil pravý horní růžek. 

      Konec zápasu byl velmi dramatický, v 90. minutě vyfasoval Lafata žlutou kartu za diskutování s rozhodčím po faulu. Rozhodčí nastavil tři minuty a další kartu na straně Sparty dostal i Bořek Dočkal. V 93. minutě vychytal akci Sparty domácí golman, toho všem Lafata důrazně dohrával, i když už gólman měl balón pod kontrolou. Ten Lafatu mírně otevřenou dlaní plácnul po čele a Lafata na to reagoval jako po direktu od Klička. Rozhodčí posoudil situaci pro hosty, vyloučil domácího gólmana, a tak se kopal v 96. minutě pokutový kop, který Dočkal proměnil a Sparta si tak nakonec odvezla po ušmudlané výhře tři body.

Zobrazeno 2202 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:34
Lukáš Richtár

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste