Vytisknout tuto stránku
čt., 21. duben 2016 18:38

NHL: Panteři srovnali sérii s Islanders

New York - Panterům se dnes v noci zadařilo. Na půdě Islanders totiž zvítězili 2:1 a srovnali tak sérii na 2:2. Celá série se pak vrací zpátky na Floridu, kde budou moci domácí strhnout vedení v sérii na svou stranu. 

Dlouhých pět zápasů se nedokázala bodově prosadit česká hokejová legenda Jaromír Jágr, až dnes v noci přispěl k výhře svojí asistencí na úvodní gól Panterů. Od začátku zápasu mohla být vidět velká opatrnost na obou stranách. Domácí sice místy tlačili hosty, ale gólu se nedočkali. Do velké šance se před koncem první třetiny dostal domácí Greiss, ovšem neuspěl a z následného protiútoku Floridy zahrozil Purcell, nicméně po první třetině bylo skóré 0:0.

Ve druhé třetině bylo vidět, že týmy dostaly instrukce, aby hrály agresivněji. Hrálo se nahoru dolů a v 24. minutě domácí Tavares nastřelil tyčku. Velké zklamání pro domácí však přišlo ve 36. minutě, kdy Purcell po přihrávce od Jágra otevřel skóre zápasu a Florida vedla 1:0. Netrvalo dlouho a zápas se začal dramatizovat, těsně před sirénou srovnal skóre právě Tavares a do kabin se týmy poroučely zase za nerozhodného stavu. 

Třetí třetina začala opět velmi opatrně. Týmy se snažily hrát bezchybně, ale zaváhání obrany domácích využil v 50. minutě Petrovic a strhnul vedení na stranu Panterů. Zbytek zápasu si už Florida uhlídala. Pátý zápas tak napoví, kdo z této dvojice bude blíž k dalšímu kolu play-off. První hvězdou zápasu se stal Petrovic, který vstřelil vítězný gól, druhou pak domácí Greiss a třetí hvězdou se stal Purcell, který vstřelil první gól hostů. 

Zobrazeno 2139 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:34
Lukáš Richtár

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste