Vytisknout tuto stránku
út., 26. duben 2016 14:09

I v červnu se bude v Olomouci mluvit o migraci

Olomouc - Když se v loňském roce hlasovalo o slově roku, jasně vítězilo slovo uprchlík. Na veřejný zájem o problematiku migrace reaguje i akademická půda. Katedra rozvojových studií Univerzity Palackého uspořádá od 1. do 3. června v olomoucké Pevnosti poznání třídenní cyklus o migraci. Seminář Aktuální výzvy I. - Migrace je určený nejen studentům, ale i široké veřejnosti.

„Cílem je přiblížit účastníkům semináře tento fenomén a podívat se na něj z pohledů různých aktérů. Bude představený historický kontext migrace i problematika aktuální migrační vlny v Evropě,“ popisují pořadatelé. Mezi pozvanými hosty jsou například Lubor Kysučan z Katedry klasické filologie Univerzity Palackého, Kiril Christov ze Správy uprchlických zařízení Ministerstva vnitra nebo Otakar Foltýn z Armády České republiky. Přihlášky je možné zasílat do 15. května, účastnický poplatek činí 300 korun. Zájemci se budou moci ubytovat na vysokoškolských kolejích za zvýhodněnou cenu.

Seminář je součástí projektu Letní škola rozvojové spolupráce. Jedná se o týdenní akci, která se letos bude v Olomouci konat již po devatenácté, a to od 5. do 10. září. Záměrem letní školy je představit jejím účastníkům témata rozvojové spolupráce a humanitární pomoci. Týdenní náplň tvoří praktické workshopy i přednášky hostů a také neformální program v podobě prohlídek města a dokumentů.

Zobrazeno 2152 krát
Naposledy upraveno: so., 23. březen 2024 13:32
Anna Řezníčková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste