Vytisknout tuto stránku
út., 1. listopad 2016 21:39

Sherlock Holmes se na obrazovky vrátí na začátku ledna, nejspíš naposledy

Sherlock a John se brzy vrátí. Sherlock a John se brzy vrátí. Zdroj: bbc.co.uk
Čtvrtá řada seriálového hitu Sherlock z produkce BBC se na televizní obrazovky vrátí začátkem příštího roku. Televize BBC odvysílá celkem tři epizody. První epizodu s názvem The Six Thatchers zhlédnou bričtí diváci v neděli 1. ledna 2017. Další dvě epizody budou vysílány každou následující neděli. Česká premiéra zatím není známá.
Trailer youtube

Fanoušci se opět mohou těšit na geniálního detektiva Sherlocka Holmese v podání britského herce Benedicta Cumberbatche a jeho přítele doktora Watsona, kterého hraje Martin Freeman. Epizoda dvě bude mít název The Lying Detective. Jak už bývá zvykem, scénáristé se opět inspirovali příběhem z pera sira Arthura Conana Doyla The Adventure of the Dying Detective. Hlavního záporáka doktora Culvertona Smithe si zahraje herec Toby Jones.

První epizoda je ještě zajímavější. Pro ty, kdo dobře znají Doylovy knihy a seriál pravidelně sledují, je název The Six Thatchers jistě povědomý. Pro tuto epizodu se tvůrci inspirovali Doylovou povídkou The Adventure of the Six Napoleons z knihy The Return of Sherlock Holmes (česky vyšla jako Návrat Sherlocka Holmese). V seriálu takto pojmenoval doktor Watson jeden příspěvek na svém blogu. Scénáristům se ale zdál námět natolik bohatý, že se rozhodli Doylovou povídkou volně inspirovat a přetvořit do samostatné epizody. Původní blog si můžete přečíst zde, ale může obsahovat spoilery.

Třetí epizodu drží tvůrci v tajnosti, ale pravděpodobně půjde o něco velkého. Možná se dokonce vrátí Sherlockův úhlavní nepřítel, zločinecký génius profesor James Moriarty.

Televize BBC Sherlocka vysílá od roku 2010. Celý koncept seriálu je zasazený do Londýna 21. století. Místo dýmky si Sherlock Holmes lepí nikotinové náplasti, esemeskuje a k řešení případů využívá moderní technologie. A diváci to milují. Přičtěte ještě vynikající herecké výkony charizmatického Benedicta Cumberbatche a mírně sarkastického Martina Freemana a máte úspěch zaručený.

O to více zamrzí fakt, že čtvrtá řada bude na dlouhou dobu poslední. Benedict Cumberbatch naznačil, že pokračování Sherlocka se v budoucnu dočkáme, ale není jisté kdy. Důvodem je velká pracovní vytíženost herců. Nezbývá než doufat, že se Sherlock na televizní obrazovky znovu vrátí, až nastane ten správný čas.

Zobrazeno 4722 krát
Naposledy upraveno: st., 2. listopad 2016 14:17
Zuzana Zelená

Související články

1 komentář

Pro psaní komentářů se přihlaste