Vytisknout tuto stránku
ne., 6. listopad 2016 20:50

Finové slaví první výhru v Euro Hockey Tour

Gólová radost Finů Gólová radost Finů Zdroj: eht.cz
Finové v posledním utkání turnaje Karjaly přetlačili Švédy a skončili třetí. Po vydařené druhé třetině si tedy připsali první tři body do tabulky Euro Hockey tour za výhru 4:1.

Po čtvrtečním zranění brankáře Koskinena se postavil do branky Finů gólman Metsola, který v sedmé minutě lapil šanci aktivního Sjögrena. Skóre se pohnulo až v 15. minutě znovu po akci Sjögrena, který předložil kotouč do odkryté branky Cehlinovi.

V úvodu druhé třetiny mohl skóre navýšit Lunqvist, ale neuspěl. Proto v 25. minutě po střele Elorinneho a následné dorážce Kemppainena bylo srovnáno. O 29 vteřin později už Finové vedli, když se na brankovišti prosadil Aaltonen. Za dalších 82 sekund navýšil náskok na dvě branky Pyörälä, od kterého se puk odrazil za záda bezmocného Svedberga. Ve 34. minutě skóroval po úniku a bekhendovém blafáku Savinainen a bylo to o tři branky. Gólmana Svedberga následně vystřídal Lassinantti. Do kabin se tedy odcházelo za stavu 4:1 pro domácí Finy.

V závěrečné dvacetiminutovce se už stav nezměnil ani při pokusu Švédů při závěrečném power play. Finové tedy vyhráli poslední zápas turnaje a obsadili třetí příčku za výběry Ruska a Česka. Bez bodu skončili poslední Švédové.

 

Finsko - Švédsko 4:1 (0:1, 4:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Kemppainen (Elorinne, Pyörälä), 26. M. Aaltonen (Lajunen, Melart), 27. Pyörälä (I. Filppula), 34. Savinainen (Jormakka, Kukkonen) - 15. Cehlin (Sjögren, S. Kronwall). Rozhodčí: Pražák, Hodek (oba ČR) - Pesonen, Suominen (oba Fin.). Vyloučení: 6:4. Bez využití. Diváci: 8022.

Finsko: Metsola - Hietanen, Virtanen, Ohtamaa, Elorinne, Lajunen, Melart, Kukkonen, Kivistö - I. Filppula, Kemppainen, Pyörälä - Savinainen, Koskiranta, Jormakka - Joensuu, M. Aaltonen, Kuusela - Sallinen, Pihlström. Trenér: Lauri Marjamäki.

Švédsko: Svedberg (34. Lassinantti) - Tömmernes, Ahnelöv, N. Andersson, S. Kronwall, Hultström, Andersén - Wännström, J. Lundqvist, Kempe - Pettersson, Sjögren, Klasen - Gynge, Zackrisson, Bergström - Cehlin, Westerholm, Everberg - Klingberg. Trenér: Rikard Grönborg.

Zobrazeno 2284 krát
Naposledy upraveno: ne., 6. listopad 2016 23:42
Jiří Horák

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste