Vytisknout tuto stránku
čt., 24. listopad 2016 20:54

Šťastná jedenáctka pro Spartu

Sparťanská radost po vítězném utkání i s trenérem Holoubkem. Sparťanská radost po vítězném utkání i s trenérem Holoubkem. Zdroj: www.sparta.cz
Praha - Sparťanští fotbalisté si ve čtvrtek zajistili postup ze skupiny. I přes absenci několika zraněných hráčů porazili na svém hřišti Southampton 1:0. Tento výsledek znamená, že Sparta půjde do jarních bojů z prvního místa.

Trenér Sparty David Holoubek se musel, tuhle sezónu už tradičně, obejít bez několika opor. Kromě dlouhodobě zraněných Frýdka, Rosického a Váchy jsou na seznamu zraněných i Šural, V. Kadlec, Zahustel, Čermák, Sáček a vykartovaný Pulkrab. Sparťanská lavička tak připomínala spíše dorost. Před utkáním navíc ještě onemocněli Holek s Lafatou, ti se ale nakonec dali dohromady a do utkání nastoupili v základní sestavě.

Pro Spartu byla šťastná 11. minuta. Nacvičenou standardní situaci rozehrál Bořek Dočkal na přední tyč, kde našel úplně osamoceného Costu. Ten z voleje překonal brankáře Forstera. Poté se Sparta zatáhla do obranného bloku a iniciativu utkání přebrali Saints. Letenští výborně bránili a téměř nic hostům nedovolili. Sami však na míči nic moc nepředvedli a do kabin se šlo za stavu 1:0. Druhý poločas začala Sparta mnohem lépe. Znovu po standardní situaci Dočkala ohrozili bránu, když na balon jen těsně nedosáhl kanonýr Lafata. Potom z hranice šestnáctky nebezpečně stříleli nejprve Mareček a po něm Dočkal. Branku ani jeden z týmů však nevstřelil a tak zůstalo u výsledku 1:0.

„Hodně jsme bránili, odehráli jsme to skvěle z obranného bloku, nevybavuju si, že by tam soupeř měl nějakou vyloženou šanci," řekl po zápase pro Nova sport David Holoubek. „Hráli jsme na postup, důležitý byl první gól, který nám pomohl pokračovat v připravené taktice. Velký dík patří klukům, kteří to odpracovali, hrajeme to všechno s jedenácti hráči" pokračoval kouč, kterému končí výjimka hlavního trenéra pro domácí soutěž a bude si muset dostudovat profi licenci. „Je to neuvěřitelný úspěch s ohledem na těžkou skupinu a na tu situaci, ve které jsme. Gól padl z domluveného signálu, který vyšel ještě lépe než byl nacvičený" navázal Dočkal.

Druhé utkání ve skupině vyhrála Beer Sheva. Ta otočila utkání proti Interu Milán z 0:2 na 3:2 a rozdá si to v posledním kole o druhé postupové místo se Southamptonem. Inter je se třemi body bez naděje na postup. Sparta si s předstihem zajistila jak postup, tak první místo ve skupině. Tu zakončí na San Siru právě s Milánským Interem.

Zobrazeno 2379 krát
Naposledy upraveno: čt., 24. listopad 2016 21:47
Michal Muzikant

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste