Vytisknout tuto stránku
út., 6. prosinec 2016 09:15

Guns N´ Roses vystoupí v červenci v Praze

Guns N´ Roses Guns N´ Roses Zdroj: gunsnroses.com
Praha - Příští rok čekají rockové fanoušky opravdové žně. Po kalifornských Linkin Park, kteří se po téměř deseti letech vrací do České republiky, vystoupí na letišti v Letňanech další slavná americká rocková skupina Guns N’ Roses. Legendární rockeři zahrají 4. července 2017 v Praze v rámci jejich celosvětového tour „Not In This Lifetime“. 

Guns N´ Roses vystoupí po dlouhých letech v původní formaci W. Axl Rose (zpěv), Slash (kytara) a Duff McKagan (baskytara). V Evropě a v Severní Americe se představí na více než třiceti stadiónech. Vstupenky budou oficiálně k dostání od 9. prosince v cenových relacích od 1490 do 3590 Kč v síti ticketpro.cz a ticketportal.cz.

Kapela vznikla v roce 1985 v Los Angeles. O dva roky později v roce 1987 kapelu celosvětově proslavilo album Appetite for Destruction, kterého se prodalo 30 milionů kopií po celém světě. Své největší úspěchy zažili Guns N´ Roses mezi lety 1987-1993, kdy vydali platinová alba Use Your Illusion I a Use Your Illusion II a koncertovali po celém světě.

Po několika sporech se po vydání alba coververzí The Spaghetti Incident? a odehrání posledního společného koncertu v Buenos Aires rozešli. Důvodem rozpadu kapely byl komplikovaný vztah mezi zpěvákem Axlem a kytaristou Slashem. Fanoušci se s pomocí médií snažili apelovat na bývalé členy, aby obnovili prvotní formaci. Po některých výrocích zpěváka Axla Rose přestali lidé doufat, že se návratu původních Guns N´Roses dočkají. V roce 2016 se však po zlepšení vzájemných vztahů vrací kapela na scénu v původním složení.

Guns N' Roses jsou považováni za jednu ze skupin, které změnily rockovou a heavy metalovou hudbu konce 80. let. Jsou jednou z nejvlivnějších kapel v hudební historii s miliony fanoušků po celém světě.

Zobrazeno 2934 krát
Naposledy upraveno: út., 6. prosinec 2016 10:43
Zuzana Zelená

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste