Vytisknout tuto stránku
so., 10. prosinec 2016 19:11

Puskarčíková dojela v životní stíhačce třetí

Puskarčíková po projetí cílem Puskarčíková po projetí cílem Zdroj: Facebook Český biatlon
Pokljuka, Slovinsko - V dramatickém souboji ve finiši si česká biatlonistka dosprintovala pro třetí příčku. Čtvrtou Marii Dorinovou Habertovou porazila rozdílem jedné desetiny vteřiny. Po úspěchu Koukalové z Östersundu se tak české barvy mohou radovat z další medaile ve Světovém poháru.

Pětadvacetiletá Puskarčíková předvedla ve Slovinsku životní formu. Přitom ještě na čtvrtou střeleckou položku dojela až jako osmá. Soupeřky před ní však na střelnici chybovaly a musely jít na trestné kolo. Česká biatlonistka toho využila a opět, kromě první střelby vleže, kdy musela odjet trestné kolo, střílela čistě.

Puskarčíková odjela ze střelnice čtvrtá ve skupince s Dunkleeovou, Hauserovou a Olsbuovou. Zezadu však tlačila Kaisa Mäkäräinenová, výborná sprinterka. 1300 metrů před cílem už byla Finka druhá a Puskarčíková útočila na bronz. Pódiovou premiéru v individuálním závodě mohla české biatlonistce překazit jen dotírající Marie Dorinová Habertová. Ta zaostávala na Puskarčíkovou o 4 sekundy. 600 metrů před finišem však Francouzka stáhla rozdíl na dvě sekundy.

Drama se konalo v cílové rovince. Puskarčíková ve finiši zabojovala a vydala ze sebe maximum. Mohla se tak společně s českým publikem radovat ze svého prvního umístění v elitní trojce. Zklamaná Dorinová Habertová jen nevěřícně koukala na výsledkovou tabuli. Za bronzovou Puskarčíkovou totiž zaostala jen o desetinu sekundy.

Biatlonistka hájící české barvy si pořádně vylepšila svoje maximum. Jejím dosavadním největším úsměchem bylo osmé místo ze sprintu, které vybojovala také v Pokljuce. Na stejné příčce dojela na úvodním podniku Světového poháru ve švédském Östersundu.

Do sobotního stíhacího závodu nastoupily i další dvě české zástupkyně. Koukalová a Vítková. První zmiňované se však příliš nedařilo. I přes nadějný začátek a čistou úvodní střeleckou položku musela ve zbytku stíhačky pětkrát na trestné kolo a nakonec dojela šestadvacátá. Veronika Vítková odstartovala až třicátá, a i přesto projela cílem patnáctá.

Stíhací závod ovládla Němka Laura Dahlmeierová. Ta také vede celkové pořadí Světového poháru. Stříbrná příčka patří Kaise Mäkäräinenové z Finska. 

Zobrazeno 2393 krát
Naposledy upraveno: ne., 11. prosinec 2016 22:00
Jan Socha

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste