Vytisknout tuto stránku
st., 8. únor 2017 17:37

Podnikavá hlava: Podnikej v tom, co tě baví

Soutěž Podnikavá hlava Soutěž Podnikavá hlava Zdroj: Facebook Podnikavá hlava
Olomouc - Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci (VTP UP) připravil další ročník soutěže Podnikavá hlava. V osmém roce známého projektu můžou účastníci vyhrát 80 000 korun a k tomu pronájem kanceláře v Podnikatelském inkubátoru VTP UP a poradenské služby na jeden rok zdarma. Peněžní odměna čeká na tři nejlepší.

Soutěžit mohou jak úplní začátečníci, tak i zkušení podnikatelé. Důležité jsou především originální nápady. Všichni podnikavci se mohou registrovat na webových stránkách www.podnikavahlava.cz od středy 1. února do neděle 30. dubna. Stačí jen vyplnit krátký formulář s detaily svého podnikatelského záměru.

Samotná soutěž potrvá do čtvrtka 1. června, kdy pořadatel slavnostně vyhlásí výherce tohoto ročníku. Soutěžit se bude i ve zvláštní kategorii Podnikatel v sukni, která je zacílená na ženy a podnikatelský záměr bude vytvořený ženou, budoucí podnikatelkou. Tři finalisté budou v listopadu prezentovat své nápady před účastníky olomoucké konference o podnikání UP Business Camp.

Soutěžícím pomůžou odborní mentoři

„Pro ty, kteří mají nápad k podnikání, ale nemají zatím žádné zkušenosti, jsme v Olomouci připravili dva přípravné workshopy. Březnový se zaměří na tvorbu podnikatelského plánu, dubnový na průzkum trhu a financování firmy,“ uvedl Jiří Herinek, ředitel Vědeckotechnického parku. „Letos soutěž pořádáme poosmé, a proto jsme se rozhodli zvýšit finanční odměny. Vítěz si odnese 80 tisíc korun, soutěžící na druhém místě 18 a na místě třetím osm tisíc korun. Chceme tak motivovat mladé podnikatele k přihlašování opravdu kvalitních nápadů. Pro zpracování co nejlepšího soutěžního příspěvku budou mít soutěžící k dispozici také odborné mentory,“ dodal Herinek.

Pozitivně hodnotí svou účast v soutěži i Radek Poisl, výherce soutěže Podnikavá hlava z roku 2014. „Co mi výhra v Podnikavé hlavě přinesla? Nabízí se tradiční odpověď v podobě utvrzení v mém podnikatelském záměru a samozřejmě i finanční odměna – obojí je bezesporu pravdou. Hlavním přínosem pro mě ale byla zkušenost ze soutěže jako takové. Ve finále jsem si vyzkoušel nejen živou prezentaci mého projektu AMOTec, ale také jsem získal mnoho užitečných rad a doporučení,“ uvedl Poisl.

Podrobné informace o soutěži naleznete na webu  www.podnikavahlava.cz nebo na jejich facebookové stránce.

Zobrazeno 2106 krát
Naposledy upraveno: čt., 9. únor 2017 23:50
Ladislav Matoušek

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste