Vytisknout tuto stránku
ne., 12. březen 2017 13:14

Seriál Broadchurch se vrací s novým příběhem

Herci David Tennant a Olivia Colman Herci David Tennant a Olivia Colman Zdroj: www.huffingtonpost.co.uk
Broadchurch. Seriál, který si získal miliony fanoušků z řad především evropských zemí. Svou premiéru si sice odbyl již v březnu roku 2013, ale nyní se opět vrátil na televizní obrazovky  se svou třetí sérií. Po velkém úspěchu dvou předchozích se tvůrce rozhodl pokračovat.

Broadchurch, kriminální drama, které opět pohltilo své příznivce letos 27. února, tedy v den, na který připadla premiéra první epizody třetí série. Neodmyslitelné tváře seriálu David Tennant a Olivia Colman opět zazářili ve svých rolích detektivů Aleca Hardyho a Ellie Miller. Na počátku celého seriálu stála vražda jedenáctiletého chlapce v malém přioceánském městečku Broadchurch. Zdánlivě obyčejné téma bylo ale v rukou tvůrce Chrise Chinballa zpracováno tak, že dokonale zmapovalo emoce, lidský smutek a to, jak podobná událost dokázala zasáhnout nejen jednu rodinu, ale i všechny, kdo měli s tragédií něco společného. Broadchurch tak ukázal, jak se lidé v průběhu stresových situací mění, podezírají všechny okolo sebe a těžko hledají cestu k odpuštění.

Chris Chinball, televizní scénárista, známý především jako tvůrce několika dílů sci-fi seriálu Doctor Who, přesvědčil v roce 2011 o svém námětu komerční televizi ITV. Rok na to se pustil do natáčení. Konečně tak realizoval příběh, který v hlavě nosil již od roku 2003. Scénář, který původně ležel v Chrisově šuplíku se stal velmi úspěšným a uznávaným dílem. S úspěchem však přišla i kritika. „Myslím, že nemusíte psát pro úspěch nebo psát v reakci na úspěch, je to o tom, že jste obklopeni lidmi, kteří vás zpochybňují, ale máme tým, kde jsou na sebe všichni tvrdí, jsme dobří přátelé a kolegové.“ uvedl Chris v rozhovoru pro britský server Den of Geek. Chris do seriálu vložil kus sebe, a proto nebylo divu, že jako místo natáčení prvních dvou sérií zvolil hrabství Dorset, ve kterém žil. Spjatost s tímto místem dokazuje například i to, že postava detektiva Aleca Hardyho získala své příjmení podle známého anglického spisovatele Thomase Hardyho, který valnou většinu svých příběhů situoval právě do Dorsetu.

Broadchurch obdržel mnoho nominací a třikrát vyhrál v roce 2013 Televizní cenu Britské akademie v kategoriích nejlepší herečka, nejlepší televizní inscenace a nejlepší herec ve vedlejší roli.

Třetí série v novém kabátě

Na rozdíl od dvou předchozích sérií, které se točily okolo vraždy malého chlapce, třetí série pomalu odhaluje případ znásilnění postavy Trish Winterman, kterou ztvárnila herečka Julie Hesmondhalgh. „Je vždy skličující, když se snažíte hrát něco, čím si lidé procházejí každý den ve skutečném životě, protože chcete, aby to vypadalo reálně,“ přiznala Julie v rozhovoru pro server BT TV. Svou premiéru zatím měly pouze dva díly, které jsou stejně jako předchozí série doprovázené hudbou známého islandského skladatele, multiinstrumentalisty a producenta Ólafura Arnaldse. „Máme tady poslední příběh, kde najdete známé i nové postavy. Doufám, že je to přesvědčivé a emotivní rozloučení a ukážu, jak moc to pro mě celé znamená,“ poznamenal tvůrce Chris Chinball.

Zobrazeno 2683 krát
Naposledy upraveno: út., 14. březen 2017 10:32
Kristýna Janošková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste