Vytisknout tuto stránku
po., 13. březen 2017 13:27

Souhrn prvních zápasů play-off: hráči Boleslavi a Chodova nadělovali, Vítkovičtí se trápili

Radující se Josef Rýpar z proměněného nájazdu proti Bulldogs Brno Radující se Josef Rýpar z proměněného nájazdu proti Bulldogs Brno Zdroj: Facebook: 1.SC Vítkovice
Ostrava, Otrokovice, Praha - První čtvrtfinálové zápasy florbalové extraligy překvapení nepřinesly. Všichni favorité si buď s malými, nebo většími problémy se svými soupeři poradili a důrazně vykročili k branám semifinále.

Nejsuverénněji se o postup přihlásila favorizovaná Mladá Boleslav. V sobotním zápase ji Ostrava dvě třetiny pořádně zatápěla a Boleslav zápas získala až v posledním dějství, kdy se jí povedlo hned pětkrát skórovat a otočit tak nepříznivý vývoj utkání z 2:3 na 7:3. Nedělní zápas se naopak nesl v duchu mladoboleslavské exhibice. Než se ostravský celek rozkoukal, svítil na ukazateli skóre obrázek 5:0 pro hosty a nešťastný gólman Klobučnik přepouštěl při svém prvním vystoupení ve vyřazovacích bojích české nejvyšší soutěže místo zkušenému Štěpánu Lajovi. Ani ten však nedokázal zabránit demolici jeho celku. Sportovcům z města automobilů vycházelo téměř vše, naopak Ostrava se nemohla dostat do tempa. Největší zásluhu na krutém výsledku 14:3 pro Boleslav měl rychlonohý Tadeáš Chroust, který ke dvěma brankám ze soboty přidal ještě tři z neděle. Po dvou gólech si připsali Josef Pluhař s Janem Natovem. Skore 21:6 tak o průběhu zápasu mnohé vypovídá.

Jen o trochu méně suverénně si počínal pražský Chodov, který svádí čtvrtfinálové bitvy s otrokovickými Pantery. První zápas, který se odehrál na štěrkovišti v Otrokovicích, jasně potvrdil, že letos bude Chodov mířit opět na nejvyšší stupně. Modrobílá družina vedena střelcem Dóžou si pohodlně dokráčela za vítězstvím 13:2. Z druhého víkendového měření sil vyšli opět lépe hráči Chodova, kteří po sebejistém výkonu přetlačili tentokrát houževnaté pantery 6:2.

K otočení zápasu Tatranu stačilo jedenáct sekund

Naopak série mezi brněnskými Buldoky a florbalisty Vítkovic byla více než vyrovnaná. První zápas byl plný zvratů a neměl po celou dobu jasného favorita, blíže vítězství v základní části byl celek rytíře Vítka. Brňané však dokázali smazat jednogolové manko necelých třicet sekund před koncem hrací doby a vynutili si tak prodloužení. V něm byli šťastnější hráči Vítkovic díky přesnému zásahu mladíka Delonga. Druhý zápas měli naopak ve své režii po celou dobu Buldoci. Vedení 4:2 však kvůli své nekoncentrovanosti ve třetí dvacetiminutovce ztratili a umožnili tak odskočit Vítkovicím na dvoubodové vedení v sérii.

Čtveřici čtvrtfinálových zápasů uzavírá dvojice Tatran – Bohemians, která však vzhledem k posunutí druhého střetnutí kvůli televiznímu přenosu na pondělí, odehrála zatím pouze jeden zápas. Favorizovaný Tatran však do zápasu nevkročil úplně ideálně a po laxním nástupu musel dotahovat ztrátu 1:3. Bohemians si malý náskok udržovali až do poslední periody. Tatran do třetího dějství vstupoval za stavu 5:6. Zhruba v polovině třetiny se mu však povedl husarský kousek a během jedenácti sekund dokázal zápas otočit na 7:6. Definitivum zelenobílým vystavil zkušený Jiří Kolísko trefou do prázdné branky a upravil tak skóre na konečných 8:6.

Další čtvrtfinálové zápasy se rozehrají o následujícím víkendu v Brně, Mladé Boleslavi a Praze. Druhé kolo play off ukončí pondělní dohrávkou Tatran s Bohemkou. Příští víkend také už může určit čtveřici týmů, které se mezi sebou střetnou v semifinále.

Zobrazeno 1897 krát
Naposledy upraveno: út., 14. březen 2017 23:21
Jiří Filip

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste