Vytisknout tuto stránku
st., 15. březen 2017 12:48

V Uničově proběhne festival mladých filmařů

Plakát 43. ročníku Mladé kamery Plakát 43. ročníku Mladé kamery Zdroj: www.mkzunicov.cz
Uničov - Již 43. ročník Mladé kamery je na programu od čtvrtka 16. března do soboty 18. března v kině v Uničově. Společně s ní proběhne i minifestival Jana Chramosty a fotografická výstava Bylo, nebylo. Vše ukončí afterparty.

Ve čtvrtek od 18 hodin můžou diváci v Městském kulturním zařízení Uničov navštívit minifestival Jana Chramosty. Porotce Mladé kamery předvede výběr své vlastní filmové tvorby. Vsupné na tuhle akci je dobrovolné. V pátek odstartuje Mladá kamera. Je to soutěž ve filmové tvorbě mladých autorů do 30 let z celé České republiky, ale i zahraničí. Přihlášených snímků bylo 89, ale to bylo nad časové možnosti festivalu a do soutěže tak proniklo pouze 58 snímků. Mladí tvůrci budou moci konzultovat své filmy s režisérem Jiřím Sádkem, který režíroval film Pohlednice.

Nejprve od 16 hodin diváci uvidí na plátně snímky, které nebyly zařazené do žádné kategorie. Od osmnácti hodin začne první soutěžní blok. V pátek jsou na programu hned tři soutěžní bloky. V sobotu dopoledne bude soutěž pokračovat dalšími dvěma bloky. Vyhlášení výsledků je na programu v sobotu večer. Hned potom soutěž ukončí od půl osmé promítání filmu Masaryk, který je oceněný dvanácti Českými lvy. Jednodenní vstupné činí 100 a dvoudení pak 150 korun.

Po celou dobu soutěže bude v prostorách kina fotografická výstava Bylo, Nebylo, kterou představí studenti Střední uměleckoprůmyslové školy z Uherského Hradiště. V sobotu od osmi večer je na programu afterparty v restauraci Na střelnici.

Zobrazeno 2631 krát
Naposledy upraveno: st., 15. březen 2017 19:49
Michal Muzikant

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste