Vytisknout tuto stránku
čt., 16. březen 2017 11:17

Plzeň se po dohrávce dotáhla na vedoucí Slavii

Radost hráčů Plzně ze vstřelené branky Radost hráčů Plzně ze vstřelené branky Zdroj: oficiální Facebook FC Viktoria Plzeň
Praha - Ve středu 15. března se v dohrávce šestnáctého kola první české fotbalové ligy utkali Bohemians 1905. Momentálně dvanáctý tým tabulky hostil na svém stadionu mistrovskou Plzeň. Toto utkání se mělo odehrát již začátkem prosince minulého roku, tedy v posledním kole zimní části sezony. Pořadatelé však podle všeho pozdě zapnuli vyhřívání trávníku a ten dostatečně neromrznul. Bohemians za tohle nedopatření dostali pokutu ve výši 350 tisíc korun. 

Bohemians začali v zápase aktivněji, do žádné větší šance se však dostat nedokázali. Zato Plzeň ano, v deváté minutě po nedůrazném odhlavičkování míče jedním ze stoperů Bohemky vracel míč do ohně Hořava, svojí hlavičkou našel přesně volného Bakoše a ten se hlavou nemýlil. Do první větší šance Bohemians se dostal Kuchta, přestože však hlavičkoval úplně sám před brankářem Kozáčikem, poslal míč vysoko nad. Ve 36. minutě se objevil další problém pro Bohemku, stoper Švec si v souboji s Kopicem poranil kotník a musel okamžitě střídat.

Další větší šance přišla až v 61. minutě. Dominik Mašek pustil míč Hubínkovi, který minul bránu jen o centimetry. Druhý poločas se odehrával v poklidném tempu, šlo vidět, že Plzni takový výsledek z Bohemky stačí. Hráči Bohemians se sice snažili, do žádné větší šance se kvůli skvělé obraně Plzně však dostat nedokázali.

Do poslední velké šance zápasu se v poslední minutě nastavení dostal Kopic, kličkou kolem stopera se dostal sám před brankáře, Fryštáka se mu ale prostřelit nepodařilo. Zápas tak skončil 1:0 pro Plzeň. Tímto výsledkem Plzeň snížila vedení Slavie na jediný bod. 

Zobrazeno 2089 krát
Naposledy upraveno: čt., 16. březen 2017 20:18
Daniel Bria

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste