Vytisknout tuto stránku
čt., 16. březen 2017 17:25

Monaco vyřadilo City a může pomýšlet výš

Bakayoko po vstřeleném postupovém gólu Bakayoko po vstřeleném postupovém gólu Zdroj: www.uefa.com
AS Monaco vyřadilo v osmifinále favorizovaný Manchester City, který vede trenér Pep Guardiola. A to přesto, že inkasovalo od anglického klubu celkem šest branek. Velkou zásluhu na tom měly tři vstřelené branky na půdě soupeře. První utkání vyhrálo City doma 5:3, druhý Monaco 3:1. V čem je síla Monaca a kam až může dojít?

V prvním i v druhém utkání ukázalo Monako dvě tváře. Fantastický útok, ale prostupnou obranu. Osmnáctiletý Kylian Mbappé vstřelil v každém utkání po jednom gólu a patřil k nejlepším hráčům obou zápasů. Ohromně silný na míči v soubojí jeden na jednoho a také velice rychlý s dobrou koncovkou. Obránci City jej nedokázali bránit. V prvním utkání pomohl Monacu také dvougólový Radamel Falcao, který v odvetě kvůli zranění chyběl.

V obou zápasech ale bylo také vidět, že hráči Monaca nezvládají držet tempo. V prvním zápase od 70. minuty nebyli vůbec na míči ani schopni presovat. To byl hlavní důvod, proč ztratili vedení 3:2. V domácím zápase vstoupili do utkání ve velkém stylu. V 8. minutě se prosadil právě Mbappé a ve 29. minutě Fabinho. City se za celý první poločas nedostalo ani jednou ke střele. Ve vápně Monaca se dotkli jeho hráči míče pouze jednou a Monačtí je donutili svým presinkem ke 32 odkopům. Tolik odkopů snad pod Pepem Guardiolou žádný tým za poločas nevyprodukoval.

Míří za titulem

Poločasový výsledek byl 2:0 a domácím jakoby to stačilo. Zatáhli se a přenechali iniciativu na hráčích Manchesteru. A gól postupem času visel ve vzduchu. Přišel v 71. minutě, kdy se trefil Sané. Monaco však strhlo postup na svou stranu o pár minut později z přímého kopu. Hlavou se prosadil Bakayoko. V tomto utkání velice důležitý hráč, který ve středu pole odebíral mnoho míčů. Bylo překvapením, jak City do utkání vstoupili. Guardiola bývá na takové zápasy velice dobře takticky připraven. Tady to však nelze říct. City nevěděli, co hrát a knížecí klub je ve všech ohledech přehrával. Španělský stratég navíc prohlásil, že očekává útočné utkání, což první poločas jeho mužstvo ani zdaleka nesplňovalo.

Hodně bude záležet na pátečním losu, koho Monaco dostane. Ale pokud se bude prezentovat takovým útokem jako doteď, můžou se měřit s kýmkoliv. Musí jen zlepšit defenzivu a vydržet tempo celé utkání a ne jen 70 minut. Velikou sílu mají v trojici Mbappé, Falcao a Bernardo Silva. A i proto mají našláputo za titulem ve francouzské Ligue 1.

Zobrazeno 2554 krát
Naposledy upraveno: čt., 16. březen 2017 20:58
Michal Muzikant

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste