Vytisknout tuto stránku
út., 21. březen 2017 14:55

Vítkovice a Boleslav jsou suverénně v semifinále, pražské celky naopak zaváhaly

Vítkovický brankář Lukáš Souček chytá další pokus Brna Vítkovický brankář Lukáš Souček chytá další pokus Brna Zdroj: Facebook: MAD studio
 Brno, Mladá Boleslav, Praha – Florbalová superliga už zná první semifinalisty. V nejkratší možné době proklouzli do dalších vyřazovacích bojů florbalisté Vítkovic a Mladé Boleslavi. Naopak pražský Chodov a Tatran ztratili po jednom ze svých víkendových zápasů a dovolili tak soupeři zdramatizovat sérii.

Mladá Boleslav si pro svůj postup dokráčela nejsuverénněji za poslední roky. Hráči sice podali poněkud horší výkon v sobotu a mohlo se zdát, že jejich kralování na hřišti ze základní části si do play-off nepřenesli. Opak byl ale pravdou. Nedělní zápasy totiž vypadaly spíše jako trénink a na hřišti mohli diváci vidět pouze jeden celek. Poslední zápas se vydařil především třetí formací Středočechů, která zařídila čtyřbrankové vedení po první dvacetiminutovce. Čtyřmi brankami se v zápase prezentoval rychlonohý Tadeáš Chroust, který si gradaci formy načasoval vskutku znamenitě. Pět bodů přidal veterán Novotný a hattrickem se blýskl i Jiří Curney.

O něco trnitější cestu měli florbalisté z Vítkovic, kteří si s Brňany sice poradili též suverénně v nejkratším možném čase, zato s notnou dávkou štěstí.  Tři ze čtyř zápasů totiž skončili rozdílem jedné branky, dva zápasy potom muselo rozhodnout až prodloužení. Poslední zápas měl však celek z Ostravy rozehraný znamenitě, a když vedl ve druhé periodě už 5:2, zdálo se být rozhodnuto. Buldokům se však podařilo malé zmrtvýchvstání a zápas čtyřmi góly otočili ve svůj prospěch. Na konci třetí třetiny však Vítkovičtí zápas dorovnali a po dvou minutách prodloužení už mohli slavit po trefě Marka Matějčíka postup do semifinále.

V neděli si mohl pojistit postup také střešovický Tatran. Bohemce se však v zápase o všechno podařilo vykřesat naději a výsledkem 9:7 si vynutila pátý zápas. Velkou zásluhu na tom měli bratři Šimkové, kteří posbírali v součtu 7 bodů.

Po vzoru Tatranu promarnil svůj mečbol i mistrovský Chodov. Tým z Jižního Města se musel před houževnatými Otrokovicemi, které poháněli jedni z nejlepších florbalových fanoušků v republice, poklonit už v sobotním zápase. Otrokovice v něm modrobílé zaskočili svou aktivitou a zaslouženě zvítězili 5:2. Druhý zápas už ale opět dirigoval Chodov a v poklidném tempu si dokráčel pro třetí bod.

Zda se Chodovu a Tatranu podaří využít i další mečbol se dozvíme nejpozději v neděli, na kterou připadá případný sedmý a rozhodující zápas obou sérií.

               

Zobrazeno 1675 krát
Naposledy upraveno: st., 22. březen 2017 12:04
Jiří Filip

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste