Vytisknout tuto stránku
so., 1. duben 2017 00:00

EXKLUZIVNĚ!!! PLÁNY KANDIDÁTŮ NA REKTORA ODHALENY!

Exkluzivně jen u nás, na Presu Exkluzivně jen u nás, na Presu Zdroj: Jan Smekal, 5plus2.cz
Olomouc – Nejen Poslanecká sněmovna bude letos měnit své obsazení. Také na půdě Univerzity Palackého v Olomouci se budou plnit urny. Ne však, že by tolik studentů u státních závěrečných zkoušek pohořelo. Na druhé nejstarší univerzitě v ČR se bude měnit obsazení senátu většiny fakult i senátu celouniverzitního.

Některé volby dokonce dostávají jiný rozměr, vezmeme-li v úvahu, že například na fakultě filozofické bude nový senát volit také děkana. Celouniverzitní senát bude volit zástupce na nejvyšší post – post rektora. A zatímco se budou po republice rozdávat koblihy a předvolební guláš, na akademické půdě rozumy a aforismy. Studentský informační web Pres.upmedia.cz přináší exkluzivní informace o kandidátech na post rektora UP a jejich kampaních. Vybrali jsme pravděpodobné kandidáty z řad AS UP.

Předně musíme zmínit dosavadního rektora UP, Jaroslava Millera. Ten se vyjádřil, že sice není ještě rozhodnut, zda bude znovu kandidovat, my však známe podobu jeho případné kampaně. Klíčovým prvkem bude logo. V něm bude dominantním prvkem Krteček, neboť Miller jej má za zvídavého tvora, který vždy rád pomůže přátelům. A také Krtečkův jazyk odpovídá akademické půdě a požadavkům empirického výzkumu: „Jů, hele! Tady, tady.“

Dále zde máme oblíbeného akademika a odborníka, pana Tomáše Lebedu. Ten na dotaz Presu, jak bude vypadat jeho kampaň odpověděl, že tomu nechává volný průběh, že si bude lebedit někde u vody. Jeho dědeček, známý též jako předloha pro Dědu Lebedu z večerníčku Jája a Pája, vysloužilý námořník, který spí jako na vodě, tento jeho postoj schvaluje.

Dalším možným kandidátem by mohl být Tomáš Opatrný z přírodovědecké fakulty UP. Také jeho jsme oslovili s dotazem na podobu jeho kampaně. Překvapivě odpověděl, že se nebude držet při zdi a rozhodně nebude opatrný při volbě těch správných volebních hesel. Je ale otázkou, jak to s jeho kandidaturou dopadne, neb se již několikrát spálil.

Zástupkyní Fakulty zdravotnických věd je Anita Můčková. Ta se připravuje na kampaň v Olomouci-Holici, v tamním mlýně. Mele tam mouku i malou „můčku“ na pečivo, které chce v předvolebním období rozdávat. Taky nám potvrdila, že to pravděpodobně bude pečivo sladké, neboť to chce ostatním kandidátům pořádně osladit.

Jiří Pospíšil z Cyrilometodějské teologické fakulty už si s kampaní pospíšil a vydal se na agitační pochod ze Soluně na Velehrad. Cesta by mu měla trvat dle propočtů Presu celou věčnost.

 

Toto je alegoricko-satirický článek, který vznikl za účelem pobavit při příležitosti 1. apríla. V žádném případě nemá za cíl urážet či dehonestovat osoby či instituce v něm zmíněné.

Zobrazeno 2152 krát
Naposledy upraveno: so., 1. duben 2017 08:37
Tomáš Holešovský

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste