Vytisknout tuto stránku
út., 11. duben 2017 23:41

Barcelona se nepoučila a odváží si z Turína tři inkasované branky

Radost hráčů Juventusu z výhry nad Barcelonou Radost hráčů Juventusu z výhry nad Barcelonou Zdroj: Oficiální Twitter Juventusu
Turín – V rámci čtvrtfinále prestižní Ligy mistrů hostil v úterý 11. dubna Juventus na svém stadionu Barcelonu. Tyto týmy se spolu potkaly již po několikáté, naposledy to bylo ve finále Ligy mistrů před dvěma lety. Barcelona si tehdy pohlídala v Berlíně svou výhru 3:1 a radovala se jak z výhry, tak z celkového vítězství Ligy mistrů. Dnes to však byl úplně jiný zápas. 

 

Barcelona v osmifinále vyřadila Paris Saint Germain, přestože prohrála v Paříži 0:4, dokázala se na domácím hřišti zvednout a po výhře 6:1 se barcelonští hráči radovali z postupu do čtvrtfinále této milionářské soutěže. Po prvním zápase čtvrtfinále to však vypadá, že se hráči Barcelony z předchozího kola vůbec nepoučili. Na hřišti Juventusu působili laxně a domácí hráči toho stoprocentně využili.

Již v šesté minutě dostal Dybala v pokutovém území zbytečně moc prostoru a pohotovou střelou k tyči otevřel skóre zápasu. A v Turíně bylo ještě veseleji. Ve 22. minutě potáhl míč po lajně Mandžukič, svou přihrávkou našel úplně volného Dybalu, a ten zvýšil na 2:0. Hráči Juve se druhou brankou uklidnili a začali hrát svůj klasický obranný styl fotbalu. Do poločasu se již nikdo do šance nedostal a do kabin se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí.

Do druhého poločasu vstoupila lépe Barcelona. Zatažená obrana Juventusu je ale do ničeho nepustila. Naopak. V 55. minutě si na rohový kop vyskočil Giorgio Chiellini a o tyčku dokázal míč dostat až do branky. Juve tak vedlo 3:0. Barcelona se dostala do konce zápasu k několika slibným akcím, avšak Buffon ukázal, že on do starého železa ještě určitě nepatří a skvělými zákroky vynuloval hráče Barcelony. 

Barceloně se nepodařilo v Turíně vstřelit ani gól a v odvetě tak zase bude muset dotahovat.

Zobrazeno 3890 krát
Naposledy upraveno: st., 12. duben 2017 11:59
Daniel Bria

Související články

2 komentáře

Pro psaní komentářů se přihlaste