Vytisknout tuto stránku
st., 12. duben 2017 19:16

Na korunní pevnůstce budou pálit čarodějnice

Čarodějnice na koštěti Čarodějnice na koštěti Zdroj: carodejnice-olomouc.cz
Olomouc-Tradiční pálení čarodějnic probíhá na mnoha místech po celé Evropě. Lidé se scházejí u ohňů, slaví příchod jara a stavějí májky. Nejbližší podobná akce pro olomoucké obyvatele se uskuteční na Korunní pevnůstce v neděli 30.dubna. Letošní ročník je již šestý a nově bude akce pokračovat i následující den, totiž 1.května na stejném místě. Na návštěvníky, kteří se rozhodnou tuto magickou noc strávit na Korunní pevnůstce, čeká bohatý program. Pořadatelé akce si na první i druhý den připravili zajímavé aktivity pro děti i dospělé a samozřejmě bohaté občerstvení. Vstup na akci stojí pro dospělého 50 korun a pro děti 30 korun.

Ve 14:00 se otevře areál pevnosti a první účinkující, na kterého se děti mohou těšit, bude Pavel Novák. O hodinu později je v Pevnosti poznání diskotéka pro děti. Poté se děti i dospělí mohou pobavit na show olomouckého rodáka Jana Hlavsy, profesionální žongléře a baviče.

Na žádném pálení čarodějnic nesmí chybět rej masek a zapálení vatry, které proběhne v 19:00. Po zapálení ohňů již nic nebrání dobré zábavě a hudbě. Zazpívat přijede zpěvák Voxel, kapela Neomiracles a Pankix. Slavnostní ohňostroj je nachystán na 21:00. Konec celé akce bude o hodinu později.

Program na prvního máje je spíše orientován na děti, proto celá akce začíná už v 10:00. V průběhu dne zde vystoupí dětský sbor Music Bodo, Popová škola Dětského domova Olomouc a Capoiera Vem Camará. I v tento den je pro děti přichystaná diskotéka a Zumba dance. Na místě budou přítomni hasiči, záchranka, policie a výstava jejich aut. Zamilovaní se mohou políbit i nechat vyfotit pod květinovým obloukem. Kromě vyjmenovaných věcí připravili pořadatelé ještě další atrakce a bohaté občerstvení i na tento den. Vstup na akci i do Pevnosti poznání je zcela zdarma.

Zobrazeno 4553 krát
Naposledy upraveno: so., 15. duben 2017 15:34
Aneta Daněčková

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste