Vytisknout tuto stránku
st., 12. duben 2017 21:55

Alonso oželí Monako na úkor americké výzvy

Slavící Fernando Alonso ještě v barvách Ferrari Slavící Fernando Alonso ještě v barvách Ferrari Zdroj: www.formula1.com
Woking (Velká Británie) - Dvojnásobný mistr světa formule 1, Španěl Fernando Alonso, hájící v letošní sezóně barvy McLarenu doufal, že se jeho tým už konečně po letech paběrkování vzchopí a bude útočit na špičku. Optimistické prognózy se ale nenaplňují, rodák z Ovieda se znovu potácí mezi odpadlíky. Tento rok si tak zkusí spravit chuť a obětuje jednu Velkou cenu, aby si splnil svůj sen a odjel věhlasný americký podnik Indianapolis 500.

V USA bude bojovat za "svůj" McLaren a události se zúčastní i přesto, že přímo koliduje s Velkou cenou Monaka (28. května), tedy tím nejvíce spektakulárním a sledovaným závodem sezóny královny motorsportu, který tak Alonso nebude moci odjet. Tým z Wokingu bude mít v Indianapolis reprezentanta poprvé po 38 letech.

Španěl se netají tím, že by rád dokázal to samé, co v 60. letech již zesnulý Graham Hill, a to získat takzvanou „trojkorunu“, která se skládá z vítězství v Monaku (tam už se radoval v letech 2006 a 2007), 24 hodin v Le Mans a právě Indy 500.

Je to velká výzva, ale jsem odhodlán. Nevím, kdy budu závodit v Le Mans, ale jednoho dne ano. Je mi teprve pětatřicet, mám spoustu času,“ odhaluje Alonso své ambice.

Pilot McLarenu zároveň vyvrátil diskuze ohledně jeho odchodu z F1 už během tohoto roku. Ty vznikaly především v návaznosti na špatnou konkurenceschopnost týmu danou zejména potížemi s výkonem motorů Honda. Potvrdil, že minimálně v probíhající sezóně nic na svém angažmá měnit nehodlá.

„Do Indianapolis poletím hned z Barcelony (pátý závod letošní sezóny F1, jedoucí se 14. května – pozn. autora), kde si vyzkouším vůz McLaren-Honda-Andretti. Doufám, že každý den najedu spoustu mílí. Vím, jak jsou kluci z týmu Andretti Autosport dobří. Budu hrdý na to, že s nimi mohu závodit,“ vyznal kompliment Alonso

Jeho tým ale bude muset vyřešit otazník, kým zacelí Španělovo volné místo v kokpitu pro Grand prix v ulicích Monte Carla. Jednou z variant, o které kolují spekulace je i Jenson Button, ještě loni Alonsův stájový kolega, jenž už ale oznámil konec závodnické kariéry. V britském týmu však aktuálně působí v roli ambasadora.

 

Zobrazeno 2127 krát
Naposledy upraveno: so., 15. duben 2017 15:37
Lukáš Kostelecký

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste