Vytisknout tuto stránku
čt., 13. duben 2017 21:32

Kroměřížští Hanáci si připsali cenný bod za remízu s favoritem, mohli ovšem pohodlně zvítězit

SK Hanácká Slavia Kroměříž vs. FC Hlučín SK Hanácká Slavia Kroměříž vs. FC Hlučín Zdroj: Anna Skopalová
Kroměříž – Minulou sobotu přilákal zápas 1. Moravskoslezské fotbalové ligy mezi SK Hanácká Slavia Kroměříž a FC Hlučín zhruba 300 diváků. Dvacáté kolo soutěže nabídlo zápas mezi týmy, hájící dvě odlišné pozice v tabulce. Domácí kroměřížští Hanáci se již od začátku sezóny pohybují na posledních příčkách, kdežto hostující Hlučín je umístěn v čele. V zápase bylo možno vidět spousta gólových momentů a i přesto, že každý čekal dominanci hostů, opak byl pravdou.

Začátek zápasu byl pozvolný. Míč se držel převážně upřostřed hrací plochy. Vážnější situace nastala až ve 12. minutě zápasu, kdy se pěkným a pohotovým zákrokem musel předvést domácí brankář Zdeněk Kofroň. Pár chvil poté se skóre mohlo měnit podruhé. Hezká kombinace domácích hráčů byla zakončena padáčkem za brankářova záda. Pomalá střela ovšem skončila jen těsně nad bránou brankáře Virce. Hostující golman si ani po této akci moc dlouho neodpočinul. Během 16. minuty si domácí celek vytvořil takovou šanci, že se domácí útočník Martin Neubert objevil sám před odkrytou bránou. V tom nejdůležitějším okamžiku ovšem zklamal. Jeho střela minula pravou tyč o pár centimetrů.

I přes tlak domácích se hlučínským hráčům podařilo vzpamatovat se a vytvořit si vážnější situaci vlastním protiútokem. Poklidná akce ze středu hřiště byla zakončena pěknou kombinací v malém vápně kroměřížského týmu. Domácímu brankáři se opět podařilo střelu z krátké vzdálenosti vytěsnit na roh, a tak všem kroměřížským fanouškům spadnul kámen ze srdce. Vzrůstající tlak hostujícího týmu přinesl jasnou gólovou šanci. Ve 25. minutě utkání ovšem zaváhal hostující útočník Kraut a bránu minul. Hra se přelévala ze strany na stranu. V 35. minutě se k míči dostal domácí záložník Tomáš Strašák, který se s balonem probojoval před bránu ve vzdálenosti 10 metrů. Měl dostatek prostoru na to, aby se napřáhnul a vystřelil. Přesně to také udělal, ale jeho střela minula bránu jen těsně. Domácí diváci zhodnitili celou akci zaslouženým potleskem. Konec prvního poločasu byl opravdu hektický. V 39. minutě dal po vydařené akci gól hostující celek. Postranní rozhodčí ovšem oprávněně zapískal ofsajd a skóre zápasu se tedy neměnilo. Do konce prvního poločasu se nic závažnějšího nestalo, a tak se šlo do šaten za bezbrankového stavu.

První poločas byl divácky velmi zajímavý a pestrý. Ten druhý byl, bohužel, úplný opak. V průběhu druhé půle se každý z týmů jen těžko dostával do šancí. Domácí tým byl tím aktivnějším celkem, ovšem na konci každé šance stálo nepřesné zakončení anebo kvalitní zákrok hostujícího brankáře. Jediná větší šance se odehrála v 75. minutě. Z levého křídla nacentroval míč před bránu domácí Strašák, jehož centr našel hlavu útočníka Neuberta. Ten ale nastřelil pouze břevno. Do závěru utkání se žádný z týmů do větší šance nedostal, a tak si oba dva celky připsaly 1 bod za remízu 0:0 do celkové tabulky Moravskoslezské fotbalové ligy.

"Věděli jsme, že kdyby se nám podařilo zápas s Hlučínem zvládnout, tak bychom se přiblížili středu tabulky a mohli se trochu uklidnit. Na jednu stranu je pro nás remíza ztráta, ale na druhou stranu každý bod se počítá,” zhodnotil zápas domácí trenér Ivo Světlík.

 

SK HANÁCKÁ SLAVIA KROMĚŘÍŽ - FC HLUČÍN 0:0 (0:0) SK HS Kroměříž: Kofroň - Šmerda, Matoušek, Látal, Jeleček - Strašák (71. Pavelka), Cupák (89, Stratil) - Krhut (79. Budín), Neubert, Michna - Silný. Připraveni Trochta - Kovář. Trenéři Ivo Světlík, David Klimek.

FC Hlučín: Virec – Galvas, Mac, Heinik, Žižka, Štefek, Dostál, Foltýn (90. Massaniec), Lukáš, Jančík (32. Hudeczek), Kraut (66. Krejčí). Připraveni: Bartoš. Trenér Milan Valachovič.

Zobrazeno 2462 krát
Naposledy upraveno: ne., 16. duben 2017 16:44
Anna Skopalová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste