Vytisknout tuto stránku
po., 17. duben 2017 19:54

Chodov udržel korunu pro nejlepší tým superligy

Hráči Chodova pozvedli opět po roce pohár pro mistra ligy Hráči Chodova pozvedli opět po roce pohár pro mistra ligy Zdroj: Facebook: Florbal Chodov
Praha - Florbalisté Mladé Boleslavi si ani letos nepověsí na krk zlaté medaile pro vítěze nejvyšší florbalové soutěže. Po výhře v poháru a suverénním vítězství v základní části se dnes museli poklonit před skvěle hrajícím týmem Chodova. Brankami v poslední pětiminutovce utnul mladoboleslavský sen kanonýr Dóža a ranař Pražan. Chodov tak opanoval soutěž už podruhé za sebou a už nyní se ohlášenými posilami pro příští sezonu důrazně hlásí i o zkompletování zlatého hattricku v příští sezoně. Dějiště florbalové show, O2 arena, se dnešním zápasem navíc s florbalem na čas rozloučí, příští rok totiž pořadatelé přesunuli po šesti letech superfinále do Ostravy.

Předzápasové prognozy, které předpovídaly větší úvodní aktivitu v rukou Boleslavi, se bez výjimky naplnily. Byl to právě celek z města automobilů, který se také v úvodních minutách zápasu dostal do vedení. A kdo jiný by měl otevřít skore, než nejlepší střelec Boleslavi Jiří Curney. Chodov se však nezalekl tlaku a už za necelé dvě minuty dokázal najít recept na, po celý zápas skvěle chytajícího, boleslavského Lukáše Bauera. Šanci strhnout vedení opět na stranu severočechů měl v obrovské příležitosti Jan Natov, který však trestuhodně selhal.

Chodovští si však vypracovali též několik velmi slibných šancí. Nejvíce svou technikou vyčníval střelec Dóža, jehož chvíle však měla ještě přijít později. Brankář Bauer, který dostal v superfinále příležitost před Davidem Rytychem, si však se všemi šancemi dokázal poradit. Na konci první třetiny promarnila Boleslav další obrovskou šanci, když neproměnila samostatný únik. Do útrob O2 areny se tak odcházelo za stavu 1:1.

Druhá třetina začala přesně v tom tempu, ve kterém skončila první. Po pár okamžicích se řítil nikým nehlídaný Daniel Kašovský z Chodova na Bauera, který však ukázal pevné nervy, nenechal se pohybem rozhodit a brilantním zákrokem vytěsnil jeho zakončení. Na druhé straně měl zas plné ruce práce velezkušený Jan Barák, který vytlačit Gwuždžovu jedovku alespoň za mantinel. O pár sekund později se blýskl dalším pohotovým zákrokem, který byl možná klíčový pro druhou třetinu. Výborně stojící Curney vypálil projektil velmi nebezpečně, ochránce chodovské klece si však počínal na výbornou a reflexivním zákrokem zažehnal pohromu. Chodov ve druhé třetině moc útočných akcí nepředvedl. Druhá perioda tak branku nepřinesla a začalo se schylovat k velkému dramatu.

Třetí třetina začala v poklidném tempu. Boleslav se snažila napadat, naopak Chodov nikam nepospíchal a spoléhal spíše na protiútoky. První vážnější ohrožení Boleslavské branky přišlo ve 47. minutě, kdy ze vzduchu tečoval prudkou střelu kanonýr Miloš Tyl. Ani tato šance však branku nepřinesla a diváci se museli zabavit po svém. Hledištěm tak proudila jedna mexická vlna za druhou.

Svou chvilku slávy s díky odmítl mladičký Filip Zakonov, který v 51. minutě jen promáchl. V 52. minutě po sporné brance přišlo na řadu video, které bylo právě na letošním superfinále použito v našich končinách vůbec poprvé. To odhalilo, že míček nepřešel celým objemem brankovou čáru a gól tak nemohl být uznán. Boleslavští fandové tak měli důvod k oslavám. Ten jim ale za necelé dvě minuty sebral chodovský kapitán Petr Sýkora, který využil dobrou přihrávku od Martina Pražana. Boleslav stála rázem nad propastí a v následujících šesti minutách vsadila vše na útok. Chodov byl doslova zavřen na velkém brankovišti a Boleslavští rychlými kombinacemi hledali recept na Baráka. Ten však odolal mnoha nepříjemným střelám a mílovými kroky tak táhl Chodov za ziskem druhého titulu.

Severočeši to pak po time outu zkoušeli i v šesti bez brankáře, poslední slovo však měl chodovský Patrik Dóža, který necelou minutu před koncem finále pečetil skóre na 3:1 brankou do prázdné klece. Mistrovské oslavy tak mohly propuknout naplno, čas na změnu výsledku už byl minimální.

Boleslavský tým nabitý hvězdami se tak podruhé ve třech letech musel ve finále sklonit před týmem složeným spíše z odchovanců. Těsně před zápasem však ohlásil příchod florbalové superhvězdy Milana Tomašíka a už nyní je jasné, že bude opět šplhat na stupínky nejvyšší.

Utkání sledovalo úctyhodných 11 237 diváků, což je o 907 lidí méně než v loňské sezoně. Divácký rekord se tak pořadatelé pokusí zlomit na nadcházejícím mistrovství světa konaném letos v zimě v Praze.

Florbal MB – Florbal Chodov 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky:
7. Curney (Natov) – 9. Pražan (Dóža), 54. Sýkora (Pražan) 60. Dóža.

Rozhodčí: Černý, Janoušek.

Vyloučení: 0:1. Využití:  0:0.  

Střely na branku: 16:14.

Diváci: 11 237.

Mladá Boleslav: Bauer – Krzyžanek, Zakonov, Jelínek, Gwuźdź, Kološ, Novák – Krajcigr, Curney, Natov – Tom. Chroust, Pluhař, Gruber – J. Bouška, Novotný, Tad. Chroust – Rytych, Křenek, Fojta a Bína. Trenér: Jan Pazdera

Florbal Chodov: Barák – Pražan, Sýkora, Kašovský, Kotlas – Tyl, Strachota, Dóža, Pražák, M. Vávra, M. Koutný – Mück, T. Vávra, V. Procházka, Jirásek, Maxa, a O. Plíhal. Trenér: David Podhráský

Zobrazeno 2007 krát
Naposledy upraveno: pá., 21. duben 2017 19:50
Jiří Filip

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste