Vytisknout tuto stránku
st., 19. duben 2017 00:00

Na olomouckém nádraží zamrzne čas

Flashmob si podmanil celý svět Flashmob si podmanil celý svět Zdroj: http://www.polkadot.it
Pokud se chcete stát součástí něčeho netradičního a vyzkoušet si „zamrznutí“ na vlastní kůži, pak se právě ve čtvrtek 20.4. nabízí jedinečná příležitost. V 17:00 se na olomouckém Hlavním nádraží uskuteční Frozen Flashmob. Zkuste se v dnešní uspěchané době na chvíli zastavit!

Flashmob je akce, při které se na určitém místě, v předem určený čas, sejde skupina lidí se stejnou myšlenkou. Většinou se potkávají za účelem provést něco bláznivého a nesmyslného, načež v krátkém čase celou sešlost zase rozpustí. Tato společenská hra si díky své zajímavosti a zábavnosti podmanila celý svět. Lidé se pouští do polštářových bitev uprostřed ulic, učí se hromadně taneční kroky nebo hlasitě mluví do imaginárních megafonů (tento flashmob byl nazván „Occupy Wall Street“ a výjimečně reagoval na politickou situaci – mělo jít o vyjádření nesouhlasu s prezidentským podpisem nového zákona).

První taková spontánní akce se údajně objevila v roce 2003 a zanedlouho se rozšířila po celém světě jako vir. Za asi nejznámější flashmob u nás je možné považovat Zombie Walk, jehož účastníci se pohybovali ulicemi v přestrojení za živé mrtvé. V České republice byl uspořádány mimo jiné také události jako piknik v metru nebo srazy, jejichž participanti nabízeli objetí zdarma.

Účastníci si předem vymění informace skrz e-mail, či sociální sítě a pokud se sejde dostatek lidí, pak už nic nebrání tomu, aby se tyto bizardní eventy mohly uskutečnit. Přesně tak je tomu i v případě olomouckého Frozen Flashmobu, který na sebe upozornil skrz Facebook. „Naším cílem je ze všedního dne udělat něco zajímavého, pobavit lidi a z nudného nádraží vytvořit jeviště pro naše vystoupení,“ uvádí organizátoři Marek a Alžběta na zmiňované sociální síti. Už tento čtvrtek chtějí dva studenti rekreologie nechat zamrznout hlavní nádraží v Olomouci. Snaží se sehnat co nejvyšší počet lidí, kteří se na předem stanovený signál zastaví, udělají ze sebe živou sochu a vytvoří tak nezapomenutelný zážitek nejen sobě, ale i nic netušícím kolemjdoucím.

Zobrazeno 2951 krát
Naposledy upraveno: st., 19. duben 2017 18:27
Aneta Barcziová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste