Vytisknout tuto stránku
st., 19. duben 2017 18:17

V Litovli uvaří Hanácké guláš

Hanácké guláš Hanácké guláš Zdroj: Městský klub Litovel
Litovel – Poslední dubnová noc nebude jen ve znamení čarodějnic a ohně, ale pro ty, kteří mají obavu z upálení, bude ve znamení dobré hudby, piva a kvalitního hanáckého guláše. Od 18 hodin se v místní restauraci Záložna koná HANÁCKÉ GULÁŠ.

Moderovaný večer plný muziky různých žánrů, jejíž pojítkem jsou autoři, kteří žijí nebo žili v Litovli a dělají hudbu s nadšením. Moderátorem této akce bude Petr Linduška, který provede večerem svým osobitým a vtipným způsobem, a představí vám všechny kapely. Vstupenky je možné koupit v předprodeji na Městském klubu v Litovli za sedmdesát korun a na místě budou za sto korun. 

K poslechu, pohupování do rytmu a k tanci budou hrát kapely NOACO, SVL, Střemkoš a Vinný střik. 

NOACO je původně folková kapela, která před lety „přitvrdila" do folk-rocku, ale nyní se opět vrací ke svým folkovým kořenům, které obohacují rytmické údery conga a cajon. Tvorba kapely je zcela autorská a těží z vlastní hudební i textařské dílny. S kořeny folk-rocku, blues, šansonu a tanga představí svůj repertoár kapela Střemkoš, kterou založili Michal a Iva Schmalzovi k potěše vlastní i okolní. Z rockového soudku zahraje sestava SVL. Skupina se zaměřuje převážně na autorskou tvorbu rockových písniček s prvky blues, ale v repertoáru nechybí ani písně od známých zpěváků a kapel tohoto žánru. „Vinný střik! Známá, kočovná, rocková kapela, která za své nomádské působení získala cenu Grammy. V současnosti hraje ambientní šlágry a domácí house," uvádí jeden z členů kapely.

Zobrazeno 2239 krát
Naposledy upraveno: čt., 20. duben 2017 16:11
Gabriela Dřímalková

Studentka žurnalistiky, grafička, nadšená fotografka s foťákem a poznámkami neustále po ruce. Velká milovnice psů, dobrého jídla, vaření, hudby, cestování, přírody, knih, ironie, přátel a rodiny. Prostě holka pro každou „špatnost“.

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste