Vytisknout tuto stránku
st., 19. duben 2017 22:39

Opava v přestřelce porazila Prostějov

Radost hráčů Opavy ze vstřelené branky Radost hráčů Opavy ze vstřelené branky Zdroj: Libor Duchoň
Prostějov – Fotbalisté Opavy, hrající o postup do nejvyšší soutěže, zavítali na hřiště momentálně posledního klubu tabulky Prostějova. Zápas byl odehrán za sychravého počasí ve středu 19. dubna. Prostějov v této sezóně získal pouhých devět bodů po dvou výhrách a třech remízách. Opava před tímto zápasem ztrácela na druhý Baník sedm bodů, na vedoucí Sigmu již bodů třináct. Hráčům Opavy se sice na domácím stadionu v jarní části sezóny moc nedaří, na hřišti soupeřů je to však úplně jiné, ve dvou zápasech dokázali hráči Opavy vybojovat plný počet bodů, a i proto vstupovala Opava do tohoto zápasu jako jasný favorit. 

Byli to hráči Opavy, kteří vstoupili do zápasu lépe. Již ve třinácté minutě se ve vápně nejlépe zorientoval Puskáč a hlavičkou překonal domácího brankáře. Prostějov však dokázal rychle srovnat. Ve 25. minutě udělal hrubku v obraně Schaffartzik. Po jeho chybě se řítili na branku dva hráči Prostějova. První střelu dokázal ještě brankář Fendrich vyrazit, na dorážku už však neměl nárok. Do konce poločasu ještě měli oba týmy po jedné šanci, ty však nedokázali proměnit a hráči tak šli do kabin za stavu 1:1.

První větší šanci druhého poločasu měli domácí. Po nepříliš efektivním vyražení balonu opavským brankářem, se do šance dostal Píchal, od toho se však míč pouze odrazil do autu. V 63. minutě si na centrovaný míč z levé strany naskočil Rus a prudkou ranou překonal Fendricha. V 69. minutě se do šance dostaly oba týmy, Jurečka zblízka nedokázal prostřelit domácího brankáře. Po chvíli šel po opavském rohu Prostějov do brejku. Sám před brankářem se zjevil Píchal, Fendrich mu však výborně zmenšil úhel a vyrazil míč na roh. A jako se to často ve fotbale stává, zase se projevilo fotbalové pravidlo, nedáš - dostaneš. V 71. minutě se k hlavičce dostal opavský kapitán Žídek a ten nechytatelnou hlavičkou srovnal skóre.

O tři minuty později fauloval Kuzmanoviče jeden z prostějovských stoperů a rozhodčí nařídil pokutový kop. Schaffartzik tak napravil svou chybu z prvního poločasu a poslal Opavu do vedení. V 88. minutě Opava zpečetila své vítězství, když po rychlém kontru vstřelil svou druhou branku Puskáč. Opava touto výhrou stáhla náskok druhého Baníku na rozdíl čtyř bodů. Baník hraje ve čtvrtek na půdě Českých Budějovic. 

1. SK PROSTĚJOV - SLEZSKÝ FC OPAVA 2:4 (1:1) 

Branky: 25. Skwarczek, 63. Rus - 13. a 88. Puskáč, 71. Žídek, 75. Schaffartzik (penalta) 

Diváci: 300

Zobrazeno 2125 krát
Naposledy upraveno: pá., 21. duben 2017 19:48
Daniel Bria

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste