Vytisknout tuto stránku
út., 2. květen 2017 22:54

Květinové pyramidy oživí Horní náměstí

Květinová výzdoba v Olomouci Květinová výzdoba v Olomouci Zdroj: www.olomouc.eu
Olomouc-Návštěvu města Olomouce by měla truristům v parných letních dnech zpříjemnit nová květinová výzdoba. O tomto připravovaném plánu informoval primátor Antonín Staněk veřejnost během zahájení jarní etapy Flory Olomouc.

Myslím, že teď už mohu prozradit skutečnost, že se podařilo ve spolupráci s Výstavištěm Flora Olomouc dohodnout pořízení speciální květinové výzdoby v centru města. Na Horním náměstí se v průběhu letní turistické sezony objeví pět mobilních nádob s letničkami,“ uvedl primátor Staněk. Ve své řeči poukazoval na to, že na podobnou květinovou výzdobu jsou lidé zvyklí i v řadě jiných evropských měst a k Olomouci by se také hodila. Město totiž nemá možnost vysadit na náměstí stálou zeleň, kterou by chtěla velká část veřejnosti, neboť jsou proti ochránci památek.

Nová květinová výzdoba se bude skládat z květinových stojanů ve tvaru pyramid prorostlých muškáty a dalšími letničkami. „Jsem přesvědčen o tom, že takováto výzdoba k Olomouci jakožto městu květin patří, a že v letních měsících dokáže zpříjemnit a zlepšit dojem obyvatel města i jeho návštěvníků,“ dodal primátor Staněk. Radní rozhodli, že na pořízení této sezonní výzdoby uvolní peníze z rozpočtu. Nyní už tedy záleží pouze na stanovisku památkářů. 

Zobrazeno 2128 krát
Naposledy upraveno: pá., 5. květen 2017 18:49
Barbora Chytilová

Související články

Pro psaní komentářů se přihlaste